ΚΟΣΜΟΣ

Τζεν Ψάκι: Σχεδιάζει να «μετακομίσει» από τον Λευκό Οίκο στο MSNBC τις επόμενες εβδομάδες

Τζεν Ψάκι: Σχεδιάζει να «μετακομίσει» από τον Λευκό Οίκο στο MSNBC τις επόμενες εβδομάδες
Η νυν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έχει επίσημα υπογράψει συμβόλαιο με το ειδησεογραφικό δίκτυο, «αλλά οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο», ανέφερε άτομο που γνωρίζει το θέμα στο CNNi AP Photo/Susan Walsh

Η Τζεν Ψάκι σχεδιάζει να αφήσει τα καθήκοντά της στον Λευκό Οίκο και να ενταχθεί στο δυναμικό του MSNBC, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το CNNi.

Η νυν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν έχει επίσημα υπογράψει συμβόλαιο με το ειδησεογραφικό δίκτυο, «αλλά οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο», ανέφερε άτομο που γνωρίζει το θέμα στο CNNi.

Πριν αναλάβει καθήκοντα επί προεδρίς Τζο Μπάιντεν, η Ψάκι ήταν πολιτική σχολιάστρια στο CNNi, έχοντας διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ κατείχε διάφορες σημαντικές θέσεις επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τόσο το MSNBC, όσο και αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Η Τζεν είναι εδώ και εργάζεται σκληρά για λογαριασμό του Προέδρου καθημερινά, για να δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχετε, και εκεί είναι η εστίασή της» σχολίασε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Ψάκη, η οποία επίσης δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο, αναμένεται να παραμείνει στη θέση της μέχρι και το ετήσιο περίβλεπτο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί εδώ και τρία χρόνια, που είναι προγραμματισμένο για τις 30 Απριλίου.

Όταν η «μεταγγραφή» γίνει πράξη, η Ψάκι θα γίνει ο δεύτερη ανώτερος υπάλληλος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου που θα αναχωρήσει για το MSNBC. Η Σιμόν Σάντερς, ανώτερη σύμβουλος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, έφυγε από τον Λευκό Οίκο νωρίτερα αυτό το έτος και θα ξεκινήσει εκπομπή στο MSNBC τα Σαββατοκύριακα, τον Μάιο.

Με πληροφορίες από Press secretary Jen Psaki plans to depart White House for MSNBC in coming weeks, by Oliver Darcy and Brian Stelter, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ