ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι έπειτα από ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι έπειτα από ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη
Οι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών, ανέφερε η αστυνομία του Ισραήλ (AP Photo/Ariel Schalit)

Τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι και τέσσερις τραυματίες Ισραηλινοί στρατιώτες είναι ο απολογισμός της ισραηλινής επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι Παλαιστίνιοι ήταν μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικός Τζιχάντ» και άνοιξαν πυρ όταν οι στρατιώτες επιχείρησαν να τους συλλάβουν κοντά στην Τζενίν. Σκοτώθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, διευκρίνισε η αστυνομία. Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα επιβεβαίωσε το θάνατό τους.

Τα μέλη μιας ειδικής αντιτρομοκρατικής ισραηλινής μονάδας που δραστηριοποιείται στην περιοχή «έλαβαν πληροφορίες για έναν τρομοκρατικό πυρήνα που βρισκόταν καθ' οδόν για μια επίθεση και σταμάτησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανάμεσα στην Τζενίν και την Τουλκάρεμ», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

«Θρηνούμε το θάνατο των τριών ηρώων μαχητών μας», ανέφερε ο ένοπλος κλάδος του Ισλαμικού Τζιχάντ διευκρινίζοντας ότι δύο προέρχονταν από την Τζενίν και ένας από την Τουλκάρεμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ