ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ουκρανία: Εντοπίστηκαν 400 νεκροί άμαχοι στο προάστιο του Κιέβου

Φρίκη στην Ουκρανία: Εντοπίστηκαν 400 νεκροί άμαχοι στο προάστιο του Κιέβου
Φόβοι για αύξηση του δραματικού απολογισμού (AP Photo/Vadim Ghirda)

Νέες φρικιαστικές πληροφορίες για τις ανθρώπινες απώλειες του πολέμου στην Ουκρανία έρχονται σήμερα στο φως, με το CNNi να μεταδίδει επικαλούμενο Ουκρανούς αξιωματούχους ότι αποκαλύφθηκαν οι σοροί 400 αμάχων στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι οι προσπάθειες εντοπισμού κατοίκων του Κιέβου δυσχεραίνονται από νάρκες που έχουν τοποθετηθεί από τα ρωσικά στρατεύματα στην ευρύτερη περιοχή.

«Έχω μιλήσει στους διασώστες. Έχουν δημιουργήσει διαδρόμους προς κάποια σπίτια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σε άλλες πόλεις (σ.σ. στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου) υπάρχουν νάρκες. Οι διασώστες λένε ότι πηγαίνουν βήμα – βήμα τώρα, χωρίς να μας αποκαλύπτουν ακόμη τον αριθμό των νεκρών άμαχων. Ο αριθμός αυτός θα είναι, όπως όλα δείχνουν, στις εκατοντάδες. Πολλοί ντόπιοι έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι. Διασταυρώνεται ποιοι απήχθησαν ή βασανίστηκαν από τους Ρώσους, ποιοι εξαφανίστηκαν και δεν επέστρεψαν».

Με τη σειρά του, ο σύμβουλος του υπουργείου εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο είπε πως έχουν εντοπιστεί περίπου 400 άμαχοι νεκροί στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου -Μπούτσα, Ιρπίν και Γοστόμελ.

Εκτίμησε δε πως ο δραματικός αυτός απολογισμός θα αυξηθεί.

Οι εικόνες με τις θηριωδίες κατά των αμάχων στη Μπούτσα «στοιχειώνουν»...

Ντοκουμέντα που παραπέμπουν σε συνοπτικές εκτελέσεις αμάχων, εικόνες από μαζικούς τάφους και μαρτυρίες για παιδιά ανθρώπινες-ασπίδες στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων πυροδοτούν διεθνή κατακραυγή.

Εγκλήματα πολέμου καταγγέλλονται από την Ουκρανία και χώρες της Δύσης, και ζητείται άμεση διερεύνηση εκ μέρους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου προκειμένου η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν να καταστούν υπόλογοι.

Εξίσου συνταρακτικές είναι οι εικόνες κατοίκων της Μπούτσα που σπεύδουν να προμηθετούν είδη πρώτης ανάγκης μετά την άφιξη κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για πρώτη φορά αφότου σίγησαν τα όπλα στην κωμόπολη στα βορειοδυτικά του Κιέβου, η οποία έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες που μαίνονταν από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ