ΚΟΣΜΟΣ

Πρότυπο σουλτάνου: Ο Ερντογάν δειπνεί με πολύτεκνη οικογένεια και οι Τούρκοι ξεχνούν την πείνα τους

Πρότυπο σουλτάνου: Ο Ερντογάν δειπνεί με πολύτεκνη οικογένεια και οι Τούρκοι ξεχνούν την πείνα τους
Την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία κάνει υψηλό ρεκόρ 20ετίας, η επικοινωνιακή επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους «παίζει» ψηλά στα τουρκικά ΜΜΕ Twitter

Φωτιά πήρε το επικοινωνιακό επιτελείο του Τούρκου προέδρου μέσα στο Σαββατοκύριακο, σχεδιάζοντας προσεκτικά μια επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σπίτι οικογένειας, όπου δείπνησε την ώρα που η τουρκική οικονομία κατακρημνίζεται υπό τον ιλιγγιώδη πληθωρισμό και το κύμα ανατιμήσεων

Θέλοντας να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στον λαό, ο Τούρκος πρόεδρος πήρε τη σύζυγό του, Εμινέ, και συνέφαγε με την οικογένεια με τις φωτογραφίες που έκαναν το γύρω των τουρκικών μέσων να μαρτυρούν μια «χαλαρή» ατμόσφαιρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος και η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν ήταν καλεσμένοι του Eρσίν Κιλιτσασλάν και της οικογένειάς του, που ζουν στην περιοχή Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού, γράφει ο τουρκικός Τύπος.

Μάλιστα, προκειμένου να μπει στο σπίτι της οικογένειας, ο Τούρκος πρόεδρος έβγαλε τα παπούτσια του για να μπει στο σπίτι, ενώ η σύζυγός του φόρεσε παντόφλες. Συνομίλησαν και στη συνέχεια παρακάθησαν στο γεύμα.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρώτη Κυρία της Τουρκίας ευχαρίστησε την οικογένεια για το γρήγορο δείπνο της και είπε: «Σήμερα ήμασταν καλεσμένοι στο νηστίσιμο δείπνο της οικογένειας Kιλιτσασλάν στην Κωνσταντινούπολη.

Συζητήσαμε με τα όμορφα κορίτσια τους στο σπίτι, Serra, Kübra και Yüsra. Η σχολική τους επιτυχία είναι αξιέπαινη. Για την ειλικρινή φιλοξενία, ευχαριστούμε. Οι ευλογίες του #Ραμαζανιού να μην λείπουν από τα τραπέζια σας...» είπε μεταξύ άλλων η Εμινέ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην Τουρκία έσπασε το φράγμα του 60%, φθάνοντας σε υψηλό ρεκόρ 20ετίας με 61,14% τον Μάρτιο. Το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός είχε φτάσει στο 54,4%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ