ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δύο αδέλφια ύποπτα για το μακελειό στο Σακραμέντο με 6 νεκρούς και 12 τραυματίες

ΗΠΑ: Δύο αδέλφια ύποπτα για το μακελειό στο Σακραμέντο με 6 νεκρούς και 12 τραυματίες
Ακόμη δεν έγινε γνωστό εάν οι δράστες πυροβολούσαν στα τυφλά ή στοχευμένα (AP Photo/Rich Pedroncelli)

Δύο άτομα εξετάζονται από την αστυνομία για το μακελειό στο Σακραμέντο στην Καλιφόρνια που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δώδεκα το σαββατοκύριακο (2-3 Απριλίου).

Πρόκειται για δύο αδέρφια που κατείχαν παρανόμως απαγορευμένα πυροβόλα όπλα, ανάμεσά τους κι ένα πολυβόλο, όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας.

Το ένα από τα δύο αδέλφια, ο Σμάιλι Μάρτιν, είναι ανάμεσα στους 12 τραυματίες που νοσηλεύονται, καθώς τραυματίστηκε στην ανταλλαγή πυρών τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (3 Απριλίου) στο κέντρο του Σακραμέντο.

Ο Σμάιλι Μάρτιν, 27 ετών, που νοσηλεύεται υπό αστυνομική φρούρηση σε νοσοκομείο με «σοβαρά» τραύματα, φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα πολυβόλο. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν πάνω από εκατό κάλυκες.

Επίσης, ο αδελφός του Ντιάντρε Μάρτιν, 26 ετών, συνελήφθη μία ημέρα μετά το μακελειό για επίθεση και παράνομη οπλοκατοχή.

Ένας τρίτος άνδρας, ονόματι Ντάβιγιον Ντόσον, συνελήφθη αμέσως μετά την ανταλλαγή πυρών έχοντας πάνω του ένα όπλο.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει εξιχνιάσει την υπόθεση αυτού του νέου mass shooting –βίαιου επεισοδίου με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

Ούτε έγινε ακόμη γνωστό εάν οι δράστες πυροβολούσαν στα τυφλά ή στοχευμένα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, (γύρω στις 02:00), στο κέντρο της καλιφορνέζικης μεγαλούπολης, την ώρα που αρκετά μπαρ και νυχτερινά κέντρα της συνοικίας κλείνουν.

Οι ανταλλαγές πυρών σε δημόσιους χώρους είναι συχνές στις ΗΠΑ, όπως ακόμη σε σχολεία, σε εμπορικά κέντρα, σε σούπερ-μάρκετ, σε χώρους λατρείας και σε χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με το Small Arms Survey, το 2017 υπήρχαν στις ΗΠΑ περίπου 393 εκατομμύρια πυροβόλα όπλα, περισσότερα απ’ ό,τι οι κάτοικοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ