ΚΟΣΜΟΣ

O Πάπας υψώνει και ασπάζεται τη σημαία από την Μπούτσα - Καταδικάζει τη «σφαγή αμάχων»

O Πάπας υψώνει και ασπάζεται τη σημαία από την Μπούτσα - Καταδικάζει τη «σφαγή αμάχων»
«Οι πρόσφατες πληροφορίες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αντί να προκαλούν ελπίδα και ανακούφιση, έφεραν νέες θηριωδίες, όπως η σφαγή της Μπούτσα» δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας AP Photo/Alessandra Tarantino

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε «τη σφαγή της Μπούτσα» κατά την καθιερωμένη ακρόαση της Τετάρτης στο Βατικανό δείχνοντας στους πιστούς μία σημαία που του εστάλη από την αιματοβαμμένη πόλη της Ουκρανίας, την οποία και ασπάστηκε καλώντας για πολλοστή φορά στον τερματισμό του πολέμου.

«Οι πρόσφατες πληροφορίες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αντί να προκαλούν ελπίδα και ανακούφιση, έφεραν νέες θηριωδίες, όπως η σφαγή της Μπούτσα» δήλωσε ο ποντίφικας, προσθέτοντας:

«Βαρβαρότητα, η οποία είναι όλο και πιο φρικτή, ακόμη και εναντίον αμάχων, ανυπεράσπιστων γυναικών και παιδιών. Είναι θύματα, των οποίων το αθώο αίμα φωνάζει μέχρι τα ουράνια και εκλιπαρεί: 'Σταματήστε αυτό τον πόλεμο!».

«Χθες, συγκεκριμένα από την Μπούτσα, μου έφεραν αυτή την σημαία» είπε ο ποντίφικας ξεδιπλώνοντάς την και κρατώντας την ψηλά ώστε να την βλέπουν οι πολλές χιλιάδες συγκεντρωμένοι που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η σημαία φαινόταν λερωμένη και μαυρισμένη και πάνω της ήταν κάτι γραμμένο.

«Είναι από τον πόλεμο, ειδικά από αυτή την μαρτυρική πόλη, την Μπούτσα» είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προτού καλέσει κοντά του μία ομάδα από προσφυγόπουλα που είχαν φθάσει χθες, Τρίτη, από την Ουκρανία.

«Αυτά τα παιδιά χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την χώρα τους για να φθάσουν σε έναν ασφαλή τόπο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του πολέμου. Ας μην τα ξεχνάμε και ας μην ξεχνάμε τον ουκρανικό λαό» ανέφερε και έπειτα έδωσε σε κάθε παιδί ένα πασχαλινό σοκολατένιο αβγό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ