ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι Πότερ: Η απολογία της Τζ. Ρόουλινγκ στην 18η επέτειο της μεγάλης μάχης

Χάρι Πότερ: Η απολογία της Τζ. Ρόουλινγκ στην 18η επέτειο της μεγάλης μάχης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ PHILIPPE HUGUEN

Σήμερα είναι η 18η επέτειος της θρυλικής μάχης του Χόγκγουαρτς και η συγγραφέας Τζόαν Ρόουλινγκ απολογείται στο κοινό της για τον θάνατο ενός αγαπημένου ήρωα, του λυκανθρώπου Λούπιν.

Η ίδια μάλιστα, φαίνεται να εξηγεί και το λόγο, μετά από 18 χρόνια, για την απόφασή της να δώσει τέλος στη ζωή του χαρακτήρα της.

Στη τελική μάχη που έδωσαν οι λευκοί μάγοι πολεμώντας τον άρχοντα του σκότους και τους θανατοφάγους, χάθηκαν αρκετές ζωές. Ο Λούπιν, η Νυμφαδώρα και ο Φρεντ Γουίσλεϊ. Όπως εγηγεί σε "tweet" της η συγγραφέας, κάποιοι ήρωες απλά έπρεπε να πεθάνουν, ήταν από τα αρχικά της πλάνα να περικόψει συγκεκριμένους χαρακτήρες.

Στο έβδομο και τελευταίο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου», χάθηκε και ο αγαπημένος λυκάνθρωπος. Ως τελική έκβαση, η λύπη σίγουρα ήταν διπλή και για το τέλος του Λούπιν καθώς και για το τέλος όλων των κεφαλαίων.

Η Τζόαν Ρόουλινγκ, κάθε χρόνο, στην επέτειο της Μάχης, απολογείται δημόσια για τους ήρωες της. Στο παρελθόν, είχε εξηγήσει ότι σκοτώνοντας τους γονείς του Χάρι πέτυχε τη δημιουργία του, καθώς η πορεία του μικρού μάγου εξελίχτηκε με αντίθετη συμβατότητα προς τον Βόλντεμορτ.

«Πιστεύω ότι ένα από τα πιο άσχημα αποτελέσματα του πολέμου είναι τα παιδιά που μένουν πίσω. Όπως έγινε και στο πρώτο πόλεμο, που άφησαν πίσω μόνο του τον Χάρι, αυτό έπρεπε να γίνει και στην τελευταία μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρόουλινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ