ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία - Έκκληση για απομάκρυνση των αμάχων

Εντείνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία - Έκκληση για απομάκρυνση των αμάχων
Να φύγουν «όσο είναι ασφαλές», παρότρυναν τους κατοίκους οι ουκρανικές αρχές της περιοχής AP Photo/Alexei Alexandrov

Στην ανατολική Ουκρανία, στις περιέφειες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκεπικεντρώνονται πλέον κυρίως οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή. 

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο Ολέξι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι η πολιορκημένη Μαριούπολη κρατά και ότι πιστεύει πως οι ρωσικές απόπειρες να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στα ανατολικά θα είναι μάταιες.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», τόνισε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι στη διάρκεια της νύκτας ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν τέσσερις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στις ουκρανικές πόλεις Μικολάγιβ, Χάρκοβο, Ζαπορίβια και Τσουχούιβ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, η Ουκρανία χρησιμοποιούσε αυτές τις εγκαταστάσεις για να ανεφοδιάζει τα στρατεύματά της κοντά στο Μικολάγιφ και το Χάρκοβο αλλά και την περιφέρεια Ντονμπάς.

Την Πέμπτη, οι -ουκρανικές- αρχές της περιφέρειας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία παρότρυναν τους κατοίκους να φύγουν «όσο είναι ασφαλές».

Σύμφωνα με την Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου ανασυντάσσονται και προετοιμάζονται για νέα επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς, στην οποία βρίσκεται το Λουχάνσκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ