Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η αγορά ρωσικού αερίου συνεπάγεται στήριξη στην ρωσική πολεμική μηχανή
Σε δήλωσή του την Πέμπτη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, τόνισε πως τα δυτικά κράτη που εξακολουθούν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο «υποστηρίζουν την Ουκρανία από τη μια πλευρά, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζουν και την ρωσική πολεμική μηχανή».
Σημειώνεται πως ο κ. Κουλέμπα συμμετείχε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι η χώρα του δεν είναι μέλος της Συμμαχίας.
Ο κ. Κούλεμπα τόνισε πως οι κυρώσεις έχουν μακροπρόθεσμες άλλα και μεσοπρόθεσμες συνέπειες για την ρωσική οικονομία.
«Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία, είναι ότι υπάρχει κόσμος που πεθαίνει αυτή την ώρα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν πλέον περισσότερες ενέργειες, ώστε να σταματήσουν οι ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες μέσα στην ουκρανική επικράτεια.
Όλες οι εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία στο LIVE BLOG του CNN Greece
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ: Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μάγιαρ που πήρε το «τιμόνι» από τον Βίκτορ Όρμπαν μετά από 16 χρόνια - Τι σηματοδοτεί η σαρωτική νίκη του
09:24
Fuel Pass: Μέχρι τις 30 Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τα ποσά της επιδότησης ανά περιοχή
09:23
Γιατί οι metal μπάντες φορούν μάσκες - Από αισθητική σε ακραία εμπειρία σκηνής
09:18
Ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να φανερώνει κρυφά σημάδια άγχους και κατάθλιψης
09:00