ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί Σουηδία και Φινλανδία το Κρεμλίνο - Παραδέχεται «σημαντικές» απώλειες στην Ουκρανία

Απειλεί Σουηδία και Φινλανδία το Κρεμλίνο - Παραδέχεται «σημαντικές» απώλειες στην Ουκρανία
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Νέες απειλές κατά της Σουηδίας και της Φινλανδίας εκτοξεύει η Ρωσία, διά του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, λέγοντας πως εάν ενταχθούν στις δομές του ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα πρέπει να «επαναφέρει τις ισορροπίες» με δικά της μέτρα.

Στη σκιά του «γεωπολιτικού» σεισμού που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αμφότερες οι σκανδιναβικές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο στροφής προς τις δομές του ΝΑΤΟ, με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, να έχει τονίσει κατ' επανάληψη πως το ΝΑΤΟ θα τις καλωσόριζε τάχιστα στους κόλπους του.

Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, «θα πρέπει να κάνουμε πιο σύνθετη τη δυτική πτέρυγά μας, όσον αφορά την ασφάλειά μας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη, στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ταυτόχρονα, σε μία αναφορά που αφήνει περιθώρια πολλαπλών ερμηνειών και υπονοούμενα, ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία δεν θα εκλάμβανε μία τέτοια κίνηση ως απειλή για την ύπαρξή της, κάτι που θα την υποχρέωνε να εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία έχει κατ' επανάληψη εξαπολύσει απειλές τόσο κατά της Σουηδίας, όσο και κατά της Φινλανδίας, σε περίπτωση που στραφούν προς ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για «πολιτικά και στρατιωτικά μέτρα» εναντίον τους.

Παραδέχεται «σημαντικές» στρατιωτικές απώλειες

Στην ίδια συνέντευξη ο Ντμίτρι Πεσκόφ παραδέχθηκε ότι η Ρωσία ότι έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ο ίδιος αρνήθηκε να προσδιορίσει τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής την 24η Φεβρουαρίου.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News, λέγοντας πως «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ