ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές εικόνες από τη σφαγή στην Μπούτσα: Αναγνώρισαν τη σορό γυναίκας από τα νύχια της

Σκληρές εικόνες από τη σφαγή στην Μπούτσα: Αναγνώρισαν τη σορό γυναίκας από τα νύχια της
Η σορός της Ιρίνα Φίλκινα αναγνωρίστηκε τυχαία από την make up artist Αναστασία Σουμπάτσεβα INSTAGRAM / Anastasia Subacheva

Μια συγκλονιστική ιστορία που σχετίζεται με τις ωμότητες που διαπράχθηκαν εναντίον των αμάχων στην Μπούτσα έφερε στο φως το CNNi.

Η Ιρίνα Φίλκινα είχε περάσει σχεδόν μία εβδομάδα στο εμπορικό κέντρο της Μπούτσα, ταΐζοντας ανθρώπους που είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκεί και μαγειρεύοντας στους Ουκρανούς στρατιώτες, όπως ανέφερε η κόρη της.

Τις ημέρες που ακολούθησαν τη σφαγή στην Μπούτσα, το πρακτορείο Reuters έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από ιδιαίτερα σκληρές φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονταν σοροί αμάχων στην πολύπαθη περιοχή.

Ωστόσο, μία από αυτές ήταν αρκετή, ώστε να αποκαλύψει την τραγική μοίρα της Φίλκινα.

Ένα βίντεο που τράβηξε drone πριν από τις 10 Μαρτίου κατέγραψε τη στιγμή που ένας άνθρωπος έσπρωχνε ένα μαύρο ποδήλατο στη οδό Γιαμπλούνσκα, στην Μπούτσα, προτού πέσει νεκρός από Ρώσους στρατιώτες.

Ένα δεύτερο από τον ίδιο δρόμο που ανέβηκε στο twitter και προσδιορίστηκε με ακρίβεια μέσω γεωγραφικού εντοπισμού από το CNNi, δείχνει το πτώμα μιας γυναίκας που φορά μπλε μπουφάν ένα ανοιχτόχρωμο παντελόνι, να κείτεται δίπλα από ένα μαύρο ποδήλατο και μια διαλυμένη κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος. Το ένα πόδι είναι κομμένο, ενώ το χέρι βρίσκεται πεσμένο στην άκρη. Καμένα κι εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα βρίσκονται διασκορπισμένα παντού, σχηματίζοντας κατά μήκος του δρόμους σωρούς από στάχτες και παλιοσίδερα.

Περαιτέρω εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας που κατέγραψε το Reuters αναδεικνύουν περισσότερες λεπτομέρειες από τη γυναίκα με το μπλε μπουφάν. Φαίνεται το χέρι της με βαμμένα κόκκινα νύχια, κι ένα μοτίφ σε σχήμα καρδιάς στο ένα δάχτυλο.

https://www.instagram.com/p/CcDugAPNpJT

Η makeup artist Αναστασία Σουμπάτσεβα, αμέσως μόλις είδε την εικόνα, κατάλαβε ποιος ήταν ο άνθρωπος που κείτονταν νεκρός στο δρόμο: Ήταν η Ιρίνα Φίλκινα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ