ΚΟΣΜΟΣ

Σύζυγος Ζελένσκι: Μακάρι να ήταν στημένη η σφαγή στην Μπούτσα, έχουν σκοτωθεί 250 παιδιά στη χώρα

Σύζυγος Ζελένσκι: Μακάρι να ήταν στημένη η σφαγή στην Μπούτσα, έχουν σκοτωθεί 250 παιδιά στη χώρα
Ζελένσκα: «Οι εικόνες της σφαγής της Μπούτσα με αφήνουν άναυδη» AP Photo/Efrem Lukatsky

Συνέντευξη στην ιταλική δημόσια ραδιοφωνία Rai έδωσε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Ολένα Ζελένσκα.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας αναφέρθηκε στην σφαγή της Μπούτσα και στα παιδιά, θύματα της ρωσικής εισβολής.

«Οι εικόνες της σφαγής της Μπούτσα με αφήνουν άναυδη. Ήταν μια ωραία περιοχή, στην οποία ζούσαν νεαρά ζευγάρια με παιδιά. Η Ρωσία μιλά -κυνικά- για στημένη παράσταση: πόσο θα θέλαμε να ήταν αλήθεια», τόνισε.

«Τα δικαιώματα των παιδιών της Ουκρανίας παραβιάζονται από έναν εισβολέα ο οποίος βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και πολυκατοικίες. Έχασαν ήδη την ζωή τους 250 παιδιά, και πάνω από τα μισά ανήλικα της χώρας μου, έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες», πρόσθεσε.

Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία φιλοξενεί πάνω από 150 παιδιά από την Ουκρανία, όπως και το Βατικανό, για την ουσιαστική του βοήθεια.

«Καλώ όσους μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. Στο μεταξύ, προσπαθούμε να οργανώσουμε και θερινούς τόπους διαμονής για παιδιά και περιμένουμε χρήσιμες προτάσεις» ολοκλήρωσε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι δήλωσε πως η κατάσταση στην Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου, τον έλεγχο της οποίας ανέκτησαν πρόσφατα οι ουκρανικές δυνάμεις από τους ρώσους εισβολείς, είναι «πολύ πιο φρικτή» από ό,τι στην Μπούτσα.

«Υπάρχουν περισσότερα θύματα» σε αυτήν τη μικρή κωμόπολη σε σύγκριση με την Μπούτσα -που βρίσκεται επίσης βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας- τόνισε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Κάθε έγκλημα θα εξιχνιαστεί και κάθε εκτελεστής θα βρεθεί», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Όλες οι εξελίξεις για την Ουκρανία στο live blog του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ