Σαουδική Αραβία: Ένα εκατομμύριο προσκυνητές φέτος στη Μέκκα
Ανανεώθηκε:
Ένα εκατομμύριο άνθρωποι να μετάσχουν φέτος στο Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα στην Μέκκα, όπως ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία.
Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Αρχές της χώρας αυξάνουν φέτος τον αριθμό των προσκυνητών.
Το υπουργείο που είναι αρμόδιο για το Χατζ «επέτρεψε σε ένα εκατομμύριο προσκυνητές, ξένους ή Σαουδάραβες, να κάνουν το Χατζ φέτος», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση
Η κυβέρνηση θέλει να εγγυηθεί την ασφάλεια των προσκυνητών «διασφαλίζοντας παράλληλα ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι μουσουλμάνοι σε όλον τον κόσμο θα μπορέσουν να κάνουν το Χατζ», συνεχίζει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Οι προσκυνητές στη Μέκκα φέτος θα πρέπει να είναι κάτω των 65 ετών και πλήρως εμβολιασμένοι κατά του νέου κορωνοϊού.
Οι προσκυνητές από το εξωτερικό θα επιτραπούν φέτος, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό ενώ θα τηρηθούν επίσης μέτρα προφύλαξης για την υγεία.
Πέρυσι η Σαουδική Αραβία είχε περιορίσει το ετήσιο Χατζ σε 60.000 συμμετέχοντες από τη χώρα, σε σύγκριση με τους περίπου 2.500 προσκυνητές από όλον τον κόσμο που μετείχαν πριν από την πανδημία.
Οι επισκέψεις στους ιερότερους τόπους του Ισλάμ στην Μέκκα και την Μεδίνα για το Χατζ που διαρκεί μια εβδομάδα και για το «μικρό προσκύνημα» που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε μέσα στη χρονιά, το Ούμρα, απέφεραν πριν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στο βασίλειο περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Η Ελλάδα ανεβάζει τροχιά στο Διάστημα: Το σχέδιο των 350 εκατ. και το οικοσύστημα που χτίζεται
07:36
Aντίποινα ΗΠΑ - Ιράν στον Κόλπο: Εκατέρωθεν χτυπήματα μετά την επίθεση στα Στενά του Ορμούζ
07:33
Αλλάζουν οι ηλεκτρονικές παραγγελίες από Temu και Shein - Επιπλέον 3 ευρώ ανά είδος
07:21
Δημήτρης Μαρκόπουλος στο CNN Greece: «New age Βαρουφακιάδα οι πολίτες δεν θα πάρουν»
07:15