ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Καταδικάστηκε ο 26χρονος ισλαμιστής για τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες

Βρετανία: Καταδικάστηκε ο 26χρονος ισλαμιστής για τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες
Καταδικάστηκε ο φανατικός ισλαμιστής, που τον Οκτώβριο του 2021 δολοφόνησε με μαχαίρι τον Βρετανό βουλευτή, Ντέιβιντ Έιμες AP/Kirsty Wigglesworth

Καταδικάστηκε ο φανατικός ισλαμιστής, που τον Οκτώβριο του 2021 δολοφόνησε με μαχαίρι τον Βρετανό βουλευτή, Ντέιβιντ Έιμες, σε επίθεση σε εκκλησία ενώ συνομιλούσε με ψηφοφόρους του.

Πιο αναλυτικά, ο Αλί Χάρμπι Αλί, 26 ετών, Βρετανός υπήκοος και γιος πρώην συμβούλου μέσων ενημέρωσης πρώην πρωθυπουργού της Σομαλίας, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Έιμες, ως εκδίκηση, όπως είπε, για τη στήριξη του βουλευτή στα αεροπορικά χτυπήματα στη Συρία.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν ένας «ταγμένος, φανατικός, ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής τρομοκράτης».

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για δολοφονία και προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντέιβιντ Έιμες, ήταν βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, πατέρας πέντε παιδιών, και δολοφονήθηκε σε επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ σε συνάντηση με τους ψηφοφόρους του σε μια εκκλησία Μεθοδιστών.

Ο ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ είχε παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα κατά της ριζοσπαστικοποίησης, συνελήφθη επιτόπου.

Η τραγωδία συντάραξε τη χώρα, φέρνοντας στον νου τη δολοφονία της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ, τον Ιούνιο του 2016 από έναν δεξιό εξτρεμιστή και οδηγώντας σε εκκλήσεις για ενίσχυση της ασφάλειας των βουλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ