ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομάκρυνση αμάχων από 9 ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομάκρυνση αμάχων από 9 ανθρωπιστικούς διαδρόμους
Ουκρανοί πρόσφυγες διάσχισαν τα σύνορα με την Πολωνία και βαδίζουν σε ασφαλές μέρος (AP Photo/Sergei Grits)

Συνεχίζεται η απομάκρυνση αμάχων από περιοχές της Ουκρανίας με σκοπό να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρη.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ, σήμερα 12 Απριλίου θα ανοίξουν 9 ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να απομακρυνθεί άμαχος πληθυσμός με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, περιλαμβανομένης της πολιορκημένης Μαριούπολης.

Σε ανακοίνωσή της η ίδια αναφέρει ότι πέντε από τους 9 ανθρωπιστικούς διαδρόμους είναι στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, το Λουχάνσκ, η οποία σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Βρετανία: Οι μάχες θα ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες

«Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία θα ενταθούν τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες αν η Ρωσία συνεχίσει να εστιάζει τις προσπάθειές της εκεί», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Οι ρωσικές επιθέσεις παραμένουν εστιασμένες στις ουκρανικές θέσεις κοντά στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ με περαιτέρω μάχες γύρω από την Χερσώνα και το Μικολάιβ και μια ανανεωμένη προώθηση προς το Κραματόρσκ, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποσύρονται από την Λευκορωσία προκειμένου να αναδιπλωθούν σε υποστήριξη των επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία, προστίθεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ