Πόλεμος στην Ουκρανία: Με τον Λευκορώσο ηγέτη Λουκασένκο θα συναντηθεί ο Πούτιν
Ανανεώθηκε:
Με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντρ Λουκασένκο αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις, όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων στη Ρωσία και την Λευκορωσία.
Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου από το ρωσικό και το λευκορωσικό έδαφος για τη διεξαγωγή μιας, όπως την χαρακτηρίζει η Μόσχα, «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της γειτονικής της χώρας.
Η Ουκρανία και οι δυτικές κυβερνήσεις απορρίπτουν την αιτιολογία αυτή, την οποία χαρακτηρίζουν ψευδές πρόσχημα για μια εισβολή, από την οποία έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι και εκτοπιστεί εκατομμύρια και το επίκεντρό της έχει τώρα μετατοπιστεί από τις πύλες του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου αναμένεται τεράστια επίθεση.
Ο Λουκασένκο έχει επιμείνει ότι η Λευκορωσία θα πρέπει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λέγοντας επίσης ότι η Λευκορωσία έχει άδικα χαρακτηριστεί «συνεργός στην επίθεση».
Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλοι έχουν συμπεριλάβει την Λευκορωσία στις σαρωτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη Ρωσία.
Ο Λουκασένκο έφτασε νωρίς σήμερα Τρίτη (12/4) στην περιφέρεια Αμούρ στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Πούτιν στο ρωσικό Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Την 12η Απριλίου εορτάζεται η Ημέρα Κοσμοναυτικής στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στην επέτειο της πρώτης επανδρωμένης πτήσης στο διάστημα το 1961 από τον Ρώσο σοβιετικό κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.
Eξαιρετικό απολίθωμα αποκαλύπτει μια μοιραία μονομαχία μεταξύ των τιτάνων των ωκεανών πριν από 80 εκατ. χρόνια (pics)
12:33
Βίντεο ντοκουμέντο από την φωτιά στο διυλιστήριο στη Χάιφα
12:22
Ζωγράφου: Εντολή εισαγγελέα για σύλληψη του γιου της οικογένειας - Τι ισχυρίστηκε - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή
12:20
Σεισμός 7 Ρίχτερ στα νησιά Βανουάτου - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι
12:17