ΚΟΣΜΟΣ

Μαδρίτη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως ύποπτοι τζιχαντιστές

Μαδρίτη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως ύποπτοι τζιχαντιστές
Guardia Civil of Spain

Με απόλυτη μυστικότητα, η ισπανική αστυνομία πραγματοποίησε ευρεία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας μεταξύ των οποίων και στη Μαδρίτη, αξιοποιώντας πληροφορίες που συγκέντρωσαν ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, για την ύπαρξη δικτύου που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

 

Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εισβολή σε διαμερίσματα, προχωρώντας στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, οι τρεις εκ των οποίων ήταν Μαροκινοί και ο ένας Ισπανός, σύμφωνα με το The Spain Report.

Όπως αναφέρει το ισπανικό δίκτυο, οι τέσσερις άνδρες οργάνωναν τρομοκρατικό χτύπημα, ανταλλάσσοντας εκατοντάδες μηνύματα μεταξύ τους με σχετικό περιεχόμενο.

Όπως τόνισε στα ισπανικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της έρευνας, έχουν εντοπιστεί μικρά γκρουπ διάσπαρτα στη χώρα, τα οποία κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και παράλληλα, αναζητούν ευκαιρία προκειμένου να πραγματοποιήσουν χτυπήματα.

Armed police smash jihadist terror cell in Spanish capital 1

Πηγή: Guardia Civil of Spain

Στη δράση τους, επίσης, συγκαταλέγεται η στρατολόγηση ατόμων, τα οποία στέλνονται στο Ιράκ και τη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στον στρατό του Ισλαμικού Κράτους και να πολεμήσουν εναντίον των δυτικών δυνάμεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror. Η δράση του δικτύου χαρακτηρίστηκε «έντονη» από την ισπανική αστυνομία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών τόνισε ότι η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ