ΚΟΣΜΟΣ

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες
(AP Photo/Andreea Alexandru)

Η Ισπανία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena3.

Η ισπανική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα εκκενώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα.

Η κίνηση έρχεται αφού πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, προσφάτως ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν τις πρεσβείες τους και πάλι πίσω στο Κίεβο.

«Μάχη μέχρις εσχάτων» στη Μαριούπολη

Άλλη μία δύσκολη εβδομάδα είναι αυτή που ξεκινά σήμερα για την Ουκρανία, μία ημέρα αφότου οι στρατιώτες της αγνόησαν το ρωσικό τελεσίγραφο να παραδώσουν τα όπλα τους στη Μαριούπολη, εάν θέλουν να βγουν ζωντανοί από την πόλη. Την ίδια ώρα, το Κίεβο ξεκινά και επισήμως τη διαδικασία ένταξής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μαρτυρική Μαριούπολη, θεωρείται πλέον ζήτημα ωρών να περιέλθει ολοκληρωτικά υπό ρωσικό έλεγχο, κάτι που η Μόσχα διατείνεται ήδη πως έχει καταφέρει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, με τους υπερασπιστές της Ουκρανίας να έχουν περιοριστεί στις αχανείς εκτάσεις της σοβιετικής χαλυβουργίας Azovstal.

Εκεί ίσως επισφραγιστεί και η πτώση της, σε μία «μάχη μέχρις εσχάτων» που ετοιμάζονται, κατά το Κίεβο, να δώσουν οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν απομείνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ