ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ένας 76χρονος δολοφόνησε τη σύζυγό του – Μια υπόθεση που διχάζει

Κύπρος: Ένας 76χρονος δολοφόνησε τη σύζυγό του – Μια υπόθεση που διχάζει
Ο Ντέιβιντ Χάντερ και η γυναίκα του, Τζανίς, στο σπίτι τους στην Πάφο Facebook

Έπνιξε τη γυναίκα του με τα ίδια του τα χέρια στη μεζονέτα τους στην Κύπρο και αμέσως μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Τώρα η οικογένεια του 76χρονου συνταξιούχου, Ντέιβιντ Χάντερ, πασχίζει να αποδείξει την αθωότητά του. Και να τον πάρει πίσω στην πατρίδα του, τη Βρετανία.

Η έναρξη της δίκης του κατηγορούμενου και καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα.

Για να παραστεί, η 76χρονος πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας στην Αθαλάσσα όπου νοσηλεύονταν μετά τη δολοφονία της γυναίκας του, Τζανίς, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Τζανίς Χάντερ διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2016 και η υγεία της επιβαρύνθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Η δυσκολία πρόσβασης σε αποτελεσματικές θεραπείες, τα προβλήματα έντονης διάρροιας καθώς και η σταδιακή απώλεια της όρασης, έκαναν τη ζωή της αβάσταχτη.

«Ο μπαμπάς μου αγαπούσε τη μαμά μου εδώ και 56 χρόνια», λέει στην Guardian η κόρη του ζευγαριού, Λέσλι, από το σπίτι της στο Νόργουιτς.

«Τη λάτρευε απόλυτα. Από την αρχή μέχρι το τέλος, όταν αρρώστησε και πονούσε, τη φρόντιζε με ευγένεια, αγάπη και στήριξη. Το μόνο που θέλουμε είναι να τον φέρουμε σπίτι».

Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, την ώρα που η γυναίκα του καθόταν στην αγαπημένη της πολυθρόνα, ο Χάντερ ανέλαβε δράση: πήρε το κεφάλι της γυναίκας του στα χέρια του και, σύμφωνα με την αστυνομία, έφραξε τις αεροφόρους οδούς της κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη μέχρι η γυναίκα να χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος προσπάθησε να αφαιρέσει και τη δική του ζωή παίρνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών αναμειγνύοντάς την με αλκοόλ.

«Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, γύρω στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, η Αστυνομία ενημερώθηκε από την Interpol, ότι συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλοδαπός που διαμένει στην Πάφο απέστειλε μήνυμα σε συγγενικό του πρόσωπο στο εξωτερικό, ότι είχε σκοτώσει την σύζυγό του και πως ο ίδιος θα έθετε τέρμα στη ζωή του», αναφέρουν οι κυπριακές εφημερίδες.

Όταν έφτασαν στο σπίτι οι Αρχές, μετά από τηλεφώνημα του αδελφού του Χάντερ, βρήκαν τον συζυγοκτόνο ημιθανή στη μεζονέτα τους στην Τρεμιθούσας, στις παρυφές της Πάφου. Η Τζανίς ήταν ήδη νεκρή στην λευκή δερμάτινη πολυθρόνα της.

Επί μέρες, οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον Βρετανό στη ζωή, ως που στο τέλος κατάφεραν να ανακτήσουν τις αισθήσεις του.

«Ζούσαν ο ένας για τον άλλον», λέει ένας γείτονας του ζευγαριού.


«Μπορούσες να ακούσεις τη Τζανίς να τραγουδάει. Λάτρευε τον λαχανόκηπό της», λέει ο Ντέρεκ Γουίκετ στον Observer.


«Και ξαφνικά τέλος τα τραγούδια. Πονούσε τόσο που δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι. Ήταν τραγικό τέλος. Ελπίζουμε τουλάχιστον να καταφέρει να έρθει ο Ντέιβιντ σπίτι»

Οι δικηγόροι του Χάντερ έχουν προσφύγει στον γενικό εισαγγελέα, τον κορυφαίο νομικό αξιωματούχο στην πρώην βρετανική αποικία, για να παρέμβει σε αυτή που θεωρείται η πρώτη υπόθεση αυτού του είδους στην Κύπρο.

Σε ένα πλαίσιο αντιπολίτευσης από την Ορθόδοξη Εκκλησία και συζήτησης στο κοινοβούλιο για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας, η ομάδα υπεράσπισης ζήτησε να μετρατραπεί η κατηγορία σε «υποβοηθούμενη αυτοκτονία» σύμφωνα με τη νομοθεσία αλλού στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή το αίτημα απορρίφθηκε.

Οι δικηγόροι ωστόσο επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να ζητούν από την εισαγγελία να λάβει μια «ηθική απόφαση» ώστε ο Ντέιβιντ Χάντερ να μπορέσει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ