ΚΟΣΜΟΣ

Βγαίνει σε δημοπρασία διαμάντι ηλικίας τριών δισεκατομμυρίων ετών

Βγαίνει σε δημοπρασία διαμάντι ηλικίας τριών δισεκατομμυρίων ετών
REUTERS/Lucas Jackson

Ένα διαμάντι ηλικίας περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών και μεγέθους όσο ένα μπαλάκι του τένις πρόκειται να δημοπρατηθεί και σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's ενδέχεται να πιάσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οίκος σχεδιάζει να προσφέρει το διαμάντι που ονομάζεται Lesedi la Rona σε δημοπρασία που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Associated Press, το υπερπολύτιμο πετράδι, ανακαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ορυχείο της Μποτσουάνα το οποίο εκμεταλλεύεται εταιρεία καναδικών συμφερόντων.

Είναι μεγέθους 1.109 καρατίων και το δέυτερο μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, ενώ το όνομά του στη γλώσσα Τσουάνα σημαίνει «το φως μας».

2016 05 04T154837Z 1238158614 S1BETCDBMBAA RTRMADP 3 SOTHEBYS DIAMOND

Όπως τονίζουν οι επικεφαλής του οίκου Sotheby's «πρόκειται για εύρημα όμοιο του οποίου δεν έχουμε δημοπρατήσει ποτέ ξανά».

Το Lesedi la Rona πιστεύεται ότι θα σπάσει το ρεκόρ πώλησης του Blue Moon (48,5 δολάρια), το οποίο είχε αγοράστει πέρσι σε δημοπρασία στη Γενεύη από τον δισεκατομμυριούχο Τζόζεφ Λάου, ως δώρο για την επτάχρονη κόρη του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ