ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ θα καταθέσει για την επίθεση στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ θα καταθέσει για την επίθεση στο Καπιτώλιο
Στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος AP Photo/John Raoux

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος συμφώνησε να καταθέσει στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία διενεργεί έρευνα επικεντρωμένη στον ρόλο του πρώην προέδρου στην επίθεση των οπαδών του στο Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου 2021.

Ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου θα καταθέσει οικειοθελώς στην επιτροπή, χωρίς να χρειαστεί να του επιδοθεί κλήτευση, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που δεν διευκρινίζει ωστόσο πότε θα εμφανιστεί ενώπιόν της.

Η επιτροπή δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters της ζήτησε σχόλιο για τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Η κατάθεση του Τραμπ τζούνιορ θα ακολουθήσει εκείνες άλλων μελών της οικογένειας του πρώην προέδρου: της Ιβάνκας Τραμπ, κόρη και συμβούλου της προεδρίας, για κάπου οκτώ ώρες, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, επίσης συμβούλου του Λευκού Οίκου.

Η ειδική εξεταστική επιτροπή πλησιάζει στην ολοκλήρωση της έρευνάς της.

Σκοπεύει να συνεχίσει τις δημόσιες ακροάσεις την άνοιξη. Θέλει πάση θυσία να ολοκληρώσει το έργο της πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς εάν οι Δημοκρατικοί απολέσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις φετινές εκλογές, θεωρείται πως θα διατρέξει κίνδυνο να διαλυθεί από τους Ρεπουμπλικάνους και να δει τη δουλειά της να ενταφιάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ