ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Οι Αρχές κατονόμασαν ως βασικό ύποπτο έναν 45χρονο Γερμανό

Εξαφάνιση Μαντλίν: Οι Αρχές κατονόμασαν ως βασικό ύποπτο έναν 45χρονο Γερμανό
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν SAT.1/news aktuell via AP Images

O Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ είναι και επίσημα βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν πριν από 15 χρόνια, όπως ανακοίνωσαν Πορτογάλοι εισαγγελείς.

Ο άνδρας αυτός, καταδικασμένος βιαστής, χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές ως «επίσημος ύποπτος», ωστόσο ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί ή κατηγορηθεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Οι εισαγγελείς δεν κατονόμασαν δημόσια τον άνδρα, αλλά ανέφεραν σε δήλωση ότι αναγνωρίστηκε ως ύποπτος από τις γερμανικές Αρχές, κατόπιν αιτήματός τους.

Είναι η πρώτη φορά που οι Πορτογάλοι εισαγγελείς εντόπισαν επίσημο κάποιον ύποπτο για την υπόθεση, αφού η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚαν, οι γονείς της Μαντλίν, κατονομάστηκαν ως ύποπτοι το 2007, κάτι που αποσύρθηκε στη συνέχεια.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με βρετανικές και γερμανικές Αρχές.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι είναι πιθανό ο Μπρούκνερ να εκδοθεί στην Πορτογαλία για επίσημη ανάκριση.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο δικηγόρος του, είπε ότι η πορτογαλική απόφαση φαίνεται να είναι ένα «διαδικαστικό τέχνασμα» καθώς στη χώρα ισχύει η παραγραφή των εγκλημάτων μετά από 15 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή ο ύποπτος εκτίει ποινή στη φυλακή Όλντενμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία, για τον βιασμό μιας γυναίκας το 2005 στην περιοχή της περιοχής Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου χάθηκε η Μαντλίν.

Το χρονικό της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Το 2006 στο θέρετρο της Πράια Ντα Λουζ, η 3χρονη τότε Mαντλίν Μακ Καν εξαφανίστηκε από ένα διαμέρισμα όπου έμενε με την οικογένειά της. Οι γονείς της έτρωγαν έξω με φίλους σε ένα κοντινό εστιατόριο και έλεγχαν περιοδικά τη Μαντλίν και τα δύο αδέρφια της καθώς κοιμόντουσαν.

Γύρω στις 9 το βράδυ, ο Τζέρι Μακ Καν πήγε να ελέγξει τα παιδιά και τα βρήκε να κοιμούνται. Στις 9.30 μ.μ., ένας οικογενειακός φίλος πήγε στο διαμέρισμα και δεν άκουσε θόρυβο, αλλά δεν έλεγξε αρκετά μέσα στο δωμάτιο για να δει αν η Μαντλίν ήταν εκεί.

Στις 10 το βράδυ, η Κέιτ ΜακΚαν πήγε να ελέγξει τα παιδιά και διαπίστωσε ότι η Μάντι έλειπε. Η εξαφάνιση αναφέρθηκε αμέσως και μια ομάδα έρευνας ξεκίνησε το ίδιο απόγευμα να αναζητάει τη μικρή. Για αρκετό καιρό θεωρήθηκαν ύποπτοι οι ίδιοι οι γονείς.

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ

Ο 45χρονος, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, είχε ομολογήσει σε έναν φίλο του την απαγωγή ενός παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την εξαφάνιση της Μαντλίν, όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών. Ο Μπρούκνερ γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης είχε ρημάξει ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράια Ντα Λουζ.

Οι γερμανικές αρχές θεωρούσαν ότι ο Μπρούκνερ όχι μόνο απήγαγε αλλά ενδεχομένως λαο δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν, λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράια Ντα Λουζ. Έγινε έλεγχος στο τροχόσπιτό ωστόσο δεν βρέθηκε DNA του κοριτσιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ