ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ρεκόρ Γκίνες σε αιωνόβιο - «Κάντε αυτό που αγαπάτε και μακριά από πρόχειρο φαγητό»

Βραζιλία: Ρεκόρ Γκίνες σε αιωνόβιο - «Κάντε αυτό που αγαπάτε και μακριά από πρόχειρο φαγητό»
Ο Βάλτερ Όρτμαν είναι 100 ετών και κέρδισε μια θέση στο βιλίο των ρεκόρ Γκίνες γιατί εργάστηκε επί 84 έτη στην ίδια εταιρεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει εργαστεί κανείς στην ίδια εταιρεία κέρδισε ο Βάλτερ Όρτμαν, 100 ετών, από την πόλη Μπρουσκ της νότιας Βραζιλίας.

Ο Βάλτερ Όρτμαν εργάστηκε στην ίδια εταιρεία για 84 συναπτά έτη.

Παρότι το επίτευγμά του είναι εντυπωσιακό, η συμβουλή που δίνει σε όσους επιζητούν μια μακροχρόνια και επωφελή επαγγελματική σταδιοδρομία είναι εξαιρετικά απλή: «Κάντε αυτό που αγαπάτε και μείνετε μακριά από το πρόχειρο φαγητό».

«Πρέπει να σου αρέσει η εργασία. Ξεκίνησα να δουλεύω με προθυμία και μαχητικό πνεύμα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτήν την εβδομάδα.

«Δεν μπορείς απλά να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά για να λες απλά ότι εργάζεσαι. Δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν πρόκειται να το αντέξεις», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας, ο Βάλτερ Όρτμαν ξεκίνησε να δουλεύει στο εργοστάσιο μιας εταιρείας που πλέον έχει την επωνυμία RenauxView, η οποία παράγει υφάσματα. Με την πάροδο των ετών μεταπήδησε σε διοικητικό πόστο και στη συνέχεια έγινε υπεύθυνος πωλήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ