ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Είναι λυπηρό να ακούγονται περισσότερο τα όπλα, απ' ότι οι καμπάνες της Ανάστασης

Πάπας Φραγκίσκος: Είναι λυπηρό να ακούγονται περισσότερο τα όπλα, απ' ότι οι καμπάνες της Ανάστασης
Έκκληση για τη λήξη του πολέμου έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος ενόψει του ορθόδοξου Πάσχα ΑΠΕ/ΜΠΕ

Νέα έκκληση για τη λήξη του πολέμου έκανε την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου προς όσους γιορτάζουν σήμερα το Ορθόδοξο Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ποντίφικας τόνισε:

«Σήμερα πολλές ανατολικές εκκλησίες Ορθοδόξων, Καθολικών, αλλά και Λατίνοι, γιορτάζουν το Πάσχα, σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο. Απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου, Χριστός Ανέστη! Ας μπορέσει να γεμίσει τις καρδιές με θετικές προσδοκίες, να δωρίσει την ειρήνη εκεί που επικρατεί η βαρβαρότητα του πολέμου. Πριν δυο μήνες, πλέον, άρχισε ο πόλεμος. Αντί να σταματήσει έγινε σφοδρότερος και είναι λυπηρό, τις ημέρες αυτές, να ακούγεται περισσότερο ο θόρυβος των όπλων, από τον ήχο της καμπάνας της Ανάστασης», είπε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Όπως και το ότι, βέβαια, τα όπλα υποκαθιστούν, όλο και περισσότερο, τα λόγια. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για μια εκεχειρία του Πάσχα, ώστε να σταματήσει η επίθεση και να βοηθηθεί ο εξαθλιωμένος πληθυσμός. «Ειρήνη σ' εσάς», λέει στους μαθητές του ο Αναστάντας Κύριος. Σας ζητώ να εντείνετε τις προσευχές σας για την ειρήνη και από τους ηγέτες των διαφόρων χωρών, να εισακούσουν την φωνή των πολιτών που θέλουν ειρήνη και όχι την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Απευθύνω χαιρετισμό, τέλος, στους συμμετέχοντες στην έκτακτη πορεία ειρήνης από την Περούτζια μέχρι την Ασσίζη, η οποία πραγματοποιείται σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ