ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Χαιρέτησε φασιστικά όπως οι Γκρίζοι Λύκοι τους Αρμένιους διαδηλωτές

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Χαιρέτησε φασιστικά όπως οι Γκρίζοι Λύκοι τους Αρμένιους διαδηλωτές
O Μεβλούτ Τσαβούσογλου... χαιρετά τους Αρμένιους διαδηλωτές Twitter screengrab

Όμαδα Αρμένιων διαδηλωτών ανέμενε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάη, Μοντεβιδέο.

Κατά την έξοδό του από το κτήριο της τουρκικής πρεσβείας, το οποίο είχε εγκινιάσει λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με Αρμένιους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν με αφορμή τη σημερινή 107η επέτειο από την έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκο απέναντι από την τουρκική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Προς στιγμήν, το αυτοκίνητο του κ. Τσαβούσογλου σταμάτησε και εκείνη τη στιγμή, απευθυνόμενος προς τους Αρμένιους ο διαδηλωτές, Τούρκος υπουργός έκανε τον γνωστό φασιστικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων, των ακροδεξιών Τούρκων εθνικιστών.

Το κίνημα των Γκρίζων Λύκων εκπροσωπείται στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας από το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ένθερμου υποστηρικτή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν και της κυβέρνησής του, στην οποία ωστόσο δεν συμμετέχουν στελέχη του κόμματος με υπουργική θέση, ασκούν όμως καταλυτική επιρροή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ