ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσκληση σε έναν βρικόλακα: Αββαείο θέλει να σπάσει ένα περίεργο ρεκόρ για τα γενέθλια του Δράκουλα

Πρόσκληση σε έναν βρικόλακα: Αββαείο θέλει να σπάσει ένα περίεργο ρεκόρ για τα γενέθλια του Δράκουλα
Tο εμβληματικό Whitby Abbey καλεί επίδοξους βρικόλακες wikipedia

Ποια είναι τα σχέδιά σας στα τέλη Μαΐου; Δείτε το πρόγραμμά σας και, αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, το Whitby Abbey, το γοτθικό αββαείο στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Βρετανίας, που ενέπνευσε τον φημισμένο «Δράκουλα», σας περιμένει ντυμένους αλλά και διάθεση βαμπίρ.

Η πρόσκληση, πέρα από το να τιμηθεί η μνήμη του «Δράκουλα» καθώς φέτος συμπληρώνονται 125 χρόνια από την πρώτη έκδοση του εμβληματικού μυθιστορήματος, έχει ως στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταυτόχρονης συγκέντρωσης βρικολάκων σε ένα μέρος.

Για τους ενδιαφερόμενους, η συγκέντρωση που θέλει να σπάσει όλα τα ρεκόρ σε μαυροντυμένους με μπέρτες και κοφτερούς κυνόδοντες θα λάβει χώρα στις 26 Μαΐου.

Ο τόπος συνάντησης που επιλέχθηκε για τη νέα αυτή «βαμπιρική» συγκέντρωση δεν είναι τυχαίος. Το μοναστήρι που χτίστηκε τον 7ο αιώνα και μετατράπηκε σε αββαείο τον 13ο αποτέλεσε σημαντική πηγή έμπνευσης για τον «Δράκουλα».

Συγκεκριμένα, ο Μπραμ Στόκερ επισκέφθηκε το Whitby Abbey το 1890 και μάλιστα, εμπνεύστηκε το όνομα του ήρωά του από ένα βιβλίο για τον Βλαντ Τέπες που διάβασε σε βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Η είσοδος για τα «βαμπίρ» θα είναι δωρεάν, ενώ από την εκδήλωση δε θα λείπει και η τοπική μουσική αλλά και η θεατρική μεταφορά αποσπασμάτων του «Δράκουλα».

Ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ, ένα από τα πλέον εμβληματικά βιβλία όλων των εποχών, κυκλοφόρησε το 1897 κι όχι μόνο υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος της γοτθικής λογοτεχνίας αλλά το αποτύπωμά του υπήρξε ισχυρό τόσο στον κινηματογράφο (αμέτρητες οι μεταφορές του στη μεγάλη οθόνη) αλλά και την ποπ κουλτούρα.

Για την ιστορία, το ρεκόρ συγκέντρωσης βαμπίρ, σύμφωνα τον θεσμό των Ρεκόρ Γκίνες, κατέχει ο Εντ Κούλμαν, ο οποίος το 2011 κατάφερε να συγκεντρώσει 1.039 ανθρώπους ντυμένους βαμπίρ στη Βιρτζίνια.

Whitby Abbey seeks vampires to beat world record in honor of Dracula's 125th anniversary, by Zoe Sottile, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ