ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα ενισχύσουμε και θα αναπτύξουμε τις πυρηνικές μας δυνατότητες

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα ενισχύσουμε και θα αναπτύξουμε τις πυρηνικές μας δυνατότητες
Πυρηνική απειλή η Βόρεια Κορέα AP Photo/Wong Maye-E

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «ενισχύσει και να αναπτύξει» το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του.

Σε ομιλία του με την ευκαιρία επετείου και στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ είπε:

«Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας μας με ταχύτερο ρυθμό».

Στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου από την ίδρυση των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, επιδείχθηκαν ιδίως διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ICBMs).

Φέτος, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μια σειρά δοκιμών πυραύλων, οι οποίες κορυφώθηκαν τον περασμένο μήνα με την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Πιονγκγιάνγκ τηρούσε μέχρι τον Μάρτιο του 2022 το μορατόριο που είχε επιβάλλει η ίδια στον εαυτό της όσον αφορά τις δοκιμές ICBM και πυρηνικών όπλων αφότου άρχισαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το 2018.

Όμως η διαπραγμάτευση απέτυχε και οι προσπάθειες του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αρχίσουν νέες δεν έχουν καρποφορήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ