ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν θα πετύχει τίποτα στον πόλεμο, οι κάτοικοι δεν υποκύπτουν

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν θα πετύχει τίποτα στον πόλεμο, οι κάτοικοι δεν υποκύπτουν
Ζελένσκι: Οι ρωσικές μονάδες έχουν συναντήσει «ψίχουλα» υποστήριξης στην ανατολική Ουκρανία, παρά τις προσδοκίες τους AP Photo/Efrem Lukatsky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε, απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας, πως η Ρωσία δεν θα πετύχει στον πόλεμο

Σε διάστημα δύο μηνών από τότε που ξεκίνησε την εισβολή της η Ρωσία οι δυνάμεις της έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερες από 1.100 ρουκέτες και αμέτρητες βόμβες εναντίον της Ουκρανίας, επεσήμανε ο Ζελένσκι σε βίντεο που ανήρτησε.

«Αλλά δεν έχουν πετύχει τίποτα. Και δεν θα πετύχουν τίποτα», υπογράμμισε.

Οι ρωσικές μονάδες έχουν συναντήσει «ψίχουλα» υποστήριξης στην ανατολική Ουκρανία, παρά τις προσδοκίες τους, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στη Χερσώνα, τη Κάχοβκα, τη Μελιτόπολη, τη Ενερχοντάρ και άλλες πόλεις που έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα οι κάτοικοι δεν υπέκυψαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σημείωσε ο Ζελένσκι.

Σημειώνεται πως το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στη πρωινή ενημέρωσή του για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε πως η Ρωσία προσπαθεί να περικυκλώσει οχυρές θέσεις των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας,

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η πόλη Κρεμίμνα έπεσε στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων και ότι δίνονται σφοδρές μάχες στην πόλη Ιζιούμ, καθώς προσπαθούν να προελάσουν προς τη Σλοβιάνσκ και προς την Κραματόρσκ.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζουν άμυνες στηΖαπορίζιατην ενδεχόμενη ρωσική επίθεση από τον νότο», κατά την ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ