ΚΟΣΜΟΣ

Σε δίκη παραπέμπει τη Ρούσεφ το πόρισμα της Γερουσίας

Σε δίκη παραπέμπει τη Ρούσεφ το πόρισμα της Γερουσίας
Reuters

 

Ένα βήμα πιο κοντά στην αποκαθήλωση από το αξίωμά της βρίσκεται η Ντίλμα Ρούσεφ καθώς το σχετικό πόρισμα που κατατέθηκε στη Γερουσία προτείνει την προσαγωγή της σε δίκη.

Ο γερουσιαστής ο οποίος μελέτησε το ζήτημα της παραβίασης της νομοθεσίας σχετικά με τα δημοσιονομικά της χώρας από την προέδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, πρότεινε σήμερα να προσαχθεί σε δίκη, φέρνοντας την ένα βήμα πιο κοντά στην παύση της από το αξίωμα.

Ο γερουσιαστής Αντόνιου Αναστάζια παρουσίασε το πόρισμά του στην ειδική επιτροπή της Γερουσίας που είναι αρμόδια για την παραπομπή της Ρουσέφ κι αποτελείται από 21 μέλη. Η επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει με συντριπτική πλειοψηφία μεθαύριο Παρασκευή τη διεξαγωγή συζήτησης και ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Η Γερουσία αναμένεται ότι θα εγκρίνει, στην ψηφοφορία της 11ης Μαΐου, την παραπομπή της Ρουσέφ σε δίκη, κάτι που θα σημάνει την αυτόματη παύση της από το αξίωμα ενόψει της δίκης της που πρόκειται να διαρκέσει έως και 180 ημέρες. Ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ θα αναλάβει σε αυτή την περίπτωση υπηρεσιακός πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ