Σουηδία: «Χώρο της Ελεύθερης Ουκρανίας» θα ονομάσει η Στοκχόλμη ένα πάρκο δίπλα στη ρωσική πρεσβεία
Ανανεώθηκε:
«Χώρο της Ελεύθερης Ουκρανίας» αναμένεται να ονομάσει ένα τμήμα πάρκου δίπλα στη ρωσική πρεσβεία, η Σουηδία, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της Στοκχόλμης.
Η δήμαρχος της σουηδικής πρωτεύουσας Ανα Κένιγκ Γιέρλμιρ είπε ότι η απόφαση ελήφθη χθες, Πέμπτη, και οφείλεται στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
«Θα είναι ένα σύμβολο διαρκείας της αλληλεγγύης της Πόλης της Στοκχόλμης προς τον ουκρανικό λαό και ένα σημαντικό μήνυμα κατά των ενεργειών του ρωσικού καθεστώτος», έγραψε η δήμαρχος στη σελίδα της στο Facebook.
Πολλές πόλεις της Ευρώπης προχώρησαν σε παρόμοια κίνηση
Η απόφαση της Σουηδίας να ονομάσει έτσι το πάρκο ακολουθεί αλλαγές ονομάτων σε τοποθεσίες στις οποίες προχώρησαν αρκετές άλλες χώρες για να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ουκρανία.
Η πρωτεύουσα της Λετονίας, η Ρίγα, έχει μετονομάσει τον δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία σε «Οδό Ανεξάρτητης Ουκρανίας», ενώ το Βίλνιους στη γειτονική Λιθουανία ονόμασε τον δρόμο όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία «Οδό Ηρώων της Ουκρανίας».
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αναγκάσει τη Σουηδία και την γειτονική της Φινλανδία να εξετάσουν αν η μακροχρόνια στρατιωτική τους ουδετερότητα παραμένει ο καλύτερος τρόπος που θα εγγυάται την εθνική ασφάλειά τους.
Οι δύο χώρες θα εκφράσουν από κοινού την επιθυμία τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ τον Μάιο, έγραψαν την Δευτέρα οι ταμπλόιντ εφημερίδες Iltalehti της Φινλανδίας και Expressen της Σουηδίας, επικαλούμενες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Τι επιδιώκει ο Ερντογάν μέσω της αμυντικής συμφωνίας με Σαουδική Αραβία και Πακιστάν
17:26
Ινδία: Πάνω από 100 νεκροί σε πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Ιούλιο
17:14
Πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Μαρκόπουλο Αττικής
17:02
Θάσος: Επιτυχής επιχείρηση μεταφοράς 18χρονου τραυματία από δύσβατο σημείο
16:54