ΚΟΣΜΟΣ

Route 66: Η Google γιορτάζει με doodle τη διασημότερη διαδρομή του πλανήτη

Route 66: Η Google γιορτάζει με doodle τη διασημότερη διαδρομή του πλανήτη
H Route 66 στις ΗΠΑ είναι μια μαγευτική διαδρομή 3.900χλμ περίπου, που ξεκινά από το Σικάγο και καταλήγει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια Screen Grab

Μια από τις πιο διάσημες –αν όχι την πιο διάσημη- διαδρομές του πλανήτη «τιμά» με το σημερινό της Doogle η Google.

H Route 66 στις ΗΠΑ είναι μια μαγευτική διαδρομή 3.900χλμ περίπου, που ξεκινά από το Σικάγο και καταλήγει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Η Route 66 είναι το απόλυτο road trip, μία διαδρομή που «γεννήθηκε» για να μαγεύει τους επισκέπτες της.

Με μήκος 3.948 χιλιόμετρα, διασχίζει οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ: το Ιλινόις, το Μισούρι, το Κάνσας, την Οκλαχόμα, το Τέξας, το Νέο Μεξικό, τη Γιούτα, την Αριζόνα, τη Νεβάδα και την Καλιφόρνια.

Η Route 66 εγκαινιάστηκε έναν αιώνα περίπου πριν από το σήμερα, το 1926, χαρτογραφώντας ένα νέο οδικό δίκτυο από ήδη προϋπάρχοντες δρόμους, με μοναδική αλλαγή να αποτελεί η ενιαία σηματοδότηση αυτών των δρόμων ως Route 66, έτσι ώστε να παρακαμφθεί η ασυνέχεια της διαδρομής όταν οι οδηγοί περνούσαν τα σύνορα μεταξύ των πολιτειών.

Ο δρόμος χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα κατά τις δεκαετίες του 50’ και του 60’ από χιλιάδες Αμερικάνους τουρίστες που επιθυμούσαν να επισκεφτούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους δημοφιλή αξιοθέατα, όπως η Disneyland και το Grand Canyon.

Παράλληλα, οι τουρίστες μπορούσαν να πληρώσουν για να απολαύσουν ποικίλου εύρους ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση κροταλιών στην έρημο, η επίσκεψη καταυλισμών ιθαγενών Αμερικάνων, η εξερεύνηση σπηλαίων, η ιππασία και η παρακολούθηση καουμπόικων ταινιών.

Στην πορεία θα συναντήσει κανείς το... περιβόητο νεκροταφείο των Κάντιλακ στο Τέξας - θα τις βρει μισοθαμμένες στο έδαφος και βαμμένες σε διάφορα χρώματα.

Το 1948, οι αδερφοί McDonald, θα ανοίξουν το πρώτο κατάστημα McDonald’s στον κόσμο κατά μήκος της περίφημης διαδρομής, στην Καλιφόρνια. Αρχικά ήταν ένα εστιατόριο μπάρμπεκιου.

Αποφάσισαν να σερβίρουν όμως τα περίφημα burgers και milkshakes, για να εξυπηρετούν πιο γρήγορα τους ταξιδιώτες.

Η Route 66 αποτελεί ίσως ένα από τα πιο νοσταλγικά ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος, ιδιαίτερα αν αυτός ο κάποιος είναι φανατικός της κουλτούρας του φαρ ουεστ, της country μουσικής, των ερημικών τοπίων, και της αισθητικής της δεκαετίας του 60.

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ