ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ουκρανία η Αντζελίνα Τζολί: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Λβιβ, συνάντησε παιδιά και αρρώστους

Στην Ουκρανία η Αντζελίνα Τζολί: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Λβιβ, συνάντησε παιδιά και αρρώστους
Η επίσκεψή της αιφνιδίασε τους κατοίκους της ουκρανικής πόλης, κάποιοι από τους οποίους ανέβασαν περιεχόμενο από την επίσκεψη στα κοινωνικά δίκτυα (Maksym Kozutsky/Ayuntamiento de Lviv vía AP)

Στην Ουκρανία, στην πόλη της Λβιβ στα δυτικά της χώρας, εθεάθη το Σάββατο η Αντζελίνα Τζολί, η οποία μάλιστα υπέγραψε αυτόγραφα σε Ουκρανούς πολίτες.

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη σε οικοτροφείο και ιατρικό ίδρυμα στην πόλη, σύμφωνα με τον Μαξίμ Κοζίτσκι, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Λβιβ.

Η επίσκεψή της αιφνιδίασε τους κατοίκους της ουκρανικής πόλης, κάποιοι από τους οποίους ανέβασαν περιεχόμενο από την επίσκεψη στα κοινωνικά δίκτυα.

«Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά Λβιβ. Απλά πήγα να πιω καφέ. Απλά η Αντζελίνα Τζολί», έγραψε μια Ουκρανή ποστάροντας το βίντεο με την ηθοποιό, η οποία την χαιρετά.

H ηθοποιός έβγαλε σέλφι με τον κόσμο και υπέγραψε αυτόγραφα(AP Photo/VEduard Tomilchenko)

«Η Ουκρανία απλά υποστηρίζεται από όλο τον κόσμο», συμπληρώνει στην ανάρτησή της η Μάγια Πιντοροντέτσκα.

«Σε ένα από τα ιατρικά ιδρύματα, επισκέφτηκε παιδιά που υπέφεραν από χτύπημα πυραύλων από τον ρωσικό στρατό στον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ. Συγκινήθηκε πολύ από τις ιστορίες τους. Ένα κορίτσι μπόρεσε ακόμη και να της εξομολογηθεί ένα όνειρό της ιδιαιτέρως», είπε ο Κοζίτσκι.

Η Τζολί επισκέφθηκε επίσης ένα οικοτροφείο στο Λβιβ, το οποίο έχει γίνει σημείο αναφοράς για εκτοπισμένους, ανθρωπιστική βοήθεια και όπλα.

Είπε στα παιδιά ότι θα επέστρεφε, συνέχισε ο Κοζίτσκι.

Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Λβιβ, όπου φθάνουν τακτικά οι Ουκρανοί κάτοικοι, μίλησε με εθελοντές που παρέχουν ιατρική και ψυχολογική βοήθεια.

«Τους ευχαρίστησε για τη δουλειά τους», είπε ο Κοζίτσκι προσθέτοντας πως «μίλησε με ανθρώπους που κατάφεραν να φύγουν από τις ζώνες εχθροπραξιών».

angelina-jolie3.jpg
Η Τζολί επισκέφθηκε ένα οικοτροφείο στο Λβιβ / (AP Photo/Valeria Sergeeva)

Η Τζολί είναι ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, αλλά η Joung-ah Ghedini-Williams, επικεφαλής της παγκόσμιας επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, είπε ότι η Τζολί ταξίδεψε στην περιοχή με την προσωπική της ιδιότητα και ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν έχει καμία ανάμειξη σε αυτή την επίσκεψη.

Τον Μάρτιο η Τζολί επισκέφτηκε την Υεμένη και έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των ανθρώπων σε αυτό το έθνος και εκείνων που υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ