ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορία αγάπης ή έγκλημα; Κρατούμενος απέδρασε στην Αλαμπάμα και η δεσμοφύλακάς του αγνοείται

Ιστορία αγάπης ή έγκλημα; Κρατούμενος απέδρασε στην Αλαμπάμα και η δεσμοφύλακάς του αγνοείται
Ο τρόφιμος Κέισι Γουάιτ και η σωφρονιστική υπάλληλος Βίκι Γουάιτ (το ζευγάρι δεν έχει συνδέεται με συγγενική σχέση) LAUDERDALE COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές στην Αλαμπάμα για τον εντοπισμό ενός κρατούμενου καταδικασμένου για δολοφονία και μιας σωφρονιστικής υπαλλήλου που έχουν να δώσουν σημεία ζωής από την Παρασκευή.

Η Βίκι Γουάιτ, σωφρονιστική υπάλληλος στην κομητεία Λόντερντεϊλ έβγαλε τον Κέισι Γουάιτ (απλή συνωνυμία) από τη φυλακή το πρωί της Παρασκευής, με την αιτιολογία ότι πηγαίνουν στο δικαστήριο της κομητείας για μια αξιολόγηση ψυχικής υγείας.

Η ίδια είπε στους συναδέλφους της ότι μετά τη μεταγωγή θα επισκεπτόταν κάποια κλινική καθώς δεν αισθανόταν πολύ καλά.

Ώρες αργότερα οι αρχές των φυλακών διαπίστωσαν ότι τίποτε από τα δύο δεν είχε γίνει: ούτε υπήρχε κάποια προγραμματισμένη ακρόαση του κρατούμενου, ούτε η Βίκι Γουάιτ είχε πάει στο ιατρικό κέντρο που υποτίθεται πως θα πήγαινε.

Οι Αρχές των ΗΠΑ προσφέρουν 10.000 δολάρια για οποιαδήποτε πληροφορία θα τις οδηγήσει στον εντοπισμό τους.

Παράλληλα εξετάζουν όλες τις πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένης η δεσμοφύλακας να βοήθησε τον Κέισι Γουάιτ να δραπετεύσει.

«Γνωρίζοντας τον κρατούμενο, θεωρώ ότι η υπάλληλος βρίσκεται σε κίνδυνο ανεξαρτήτων συνθηκών», λέει συνάδελφός της.

«Έχει καταδικαστεί για φόνο και δεν έχει κάτι να χάσει. Είτε τον βοήθησε ή όχι να δραπετεύσει, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση ως τέτοια μέχρι να έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις για το τι συνέβη. Προς το παρόν, θεωρούμε ότι η υπάλληλος έφυγε χωρίς τη θέλησή της μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Είτε όμως τον βοήθησε, είτε όχι, νομίζουμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Ένοπλος και επικίνδυνος»

Ο Κέισι Γουάιτ εξέτιε κάθειρξη 75 ετών για μια σειρά από εγκλήματα που διέπραξε στην κομητεία Λάιμστοουν το 2015. Ο φάκελός του περιελάμβανε εισβολή σε σπίτι, κλοπή αυτοκινήτου και καταδίωξη της αστυνομίας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στρατιωτών των ΗΠΑ.

Το 2020, ομολόγησε τη δολοφονία μιας γυναίκας το 2015 στο Ρότζερσβιλ της Αλαμπάμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας, Chris Connolly. Στη συνέχεια, ο Γουάιτ δήλωσε αθώος για αυτό το έγκλημα και κρατήθηκε στο κέντρο κράτησης εν αναμονή της δίκης.

Ο τρόφιμος σκόπευε να δραπετεύσει και να πάρει ένα άτομο όμηρο το 2020, σύμφωνα με τις Αρχές αλλά το σχέδιό του ανακαλύφθηκε και έκτοτε βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο.

Επειδή η Βίκυ Γουάιτ είχε πιστόλι 9 χιλιοστών, οι αρχές υποθέτουν ότι ο Κέισι Γουάιτ, είναι πλέον οπλισμένος και θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος.

Με πληροφορίες από An Alabama inmate and a corrections officer are missing. Here's what we know, by Theresa Waldrop, Jamiel Lynch and Rebekah Riess, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ