ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσική ρουκέτα έπληξε γέφυρα στρατηγικής σημασίας στην Οδησσό

Ουκρανία: Ρωσική ρουκέτα έπληξε γέφυρα στρατηγικής σημασίας στην Οδησσό
Την Κυριακή, η Μόσχα ανακοίνωσε βομβαρδισμούς και καταστροφή αμερικανικών όπλων σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό AP/Evgeniy Maloletka

Γέφυρα στρατηγικής σημασίας έπληξε τη Δευτέρα ρωσική ρουκέτα στις εκβολές του ποταμού Δνείστερου, στην περιοχή της Οδησσού, σύμφωνα με δήλωση των τοπικών αρχών.

Η γέφυρα, η οποία έχει ήδη βομβαρδιστεί δύο φορές από τις ρωσικές δυνάμεις, παρέχει τη μοναδική οδική και σιδηροδρομική σύνδεση στο ουκρανικό έδαφος με ένα μεγάλο νότιο τμήμα της περιοχής της Οδησσού.

Ο Σέρχι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, γνωστοποίησε το ρωσικό πλήγμα στο Telegram, χωρίς ωστόσο να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, η Μόσχα ανακοίνωσε βομβαρδισμούς και καταστροφή αμερικανικών όπλων σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό.

Πιο αναλυτικά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν έναν διάδρομο προσγείωσης και ένα υπόστεγο αεροσκαφών που μέσα βρίσκονταν ξένα όπλα, σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην ουκρανική πόλη Οδησσό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα όπλα που καταστράφηκαν είχαν δοθεί στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και από ευρωπαϊκές χώρες.

Το υπουργείο τόνισε ότι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν υψηλής ακρίβειας πυραύλους Onyx για να πλήξουν το αεροδρόμιο, μετά αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατέστρεψε έναν πρόσφατα κατασκευασμένο αεροδιάδρομο στο κεντρικό αεροδρόμιο της Οδησσού.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Μαξίμ Μαρτσένκο δήλωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Bastion, που εκτοξεύτηκε από την Κριμαία.

Το ρωσικό υπουργείο πρόσθεσε ότι ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24m πάνω από την περιοχή του Χάρκοβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ