ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Σαγκάη: «Πέθαναν» ασθενή κορωνοϊού και τον έβαλαν σε σακούλα ενώ ήταν ζωντανός

Σάλος στη Σαγκάη: «Πέθαναν» ασθενή κορωνοϊού και τον έβαλαν σε σακούλα ενώ ήταν ζωντανός
Έρευνα για το αδιανόητο περιστατικό AP Photo/Andy Wong

Μεγάλη ανησυχία για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στην Κίνα κατά τη διάρκεια των μακρών lockdown προκαλεί ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εν μέσω του νέου κύματος κορωνοϊού.  

Έξι άνθρωποι έχουν τεθεί υπό έρευνα στη Σαγκάη μετά την είδηση ότι ένας ηλικιωμένος τρόφιμος κέντρου φροντίδας θεωρήθηκε κατά λάθος νεκρός, τοποθετήθηκε σε σακούλα και πήρε το δρόμο προς το νεκροτομείο, προτού οι Αρχές παρατηρήσουν ότι ήταν ακόμη ζωντανός.

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, καταγράφηκε από περαστικούς προκαλώντας οργή στα κοινωνικά μέσα αλλά και ανησυχία για το φορτωμένο «υγειονομικό σύστημα της χώρας».

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά πως υπάλληλοι φορώντας προστατευτικό ρουχισμό μεταφέρουν ένα σάκο πτωμάτων από ένα βαν. Όταν κοιτάζουν μέσα στον σάκο συνειδητοποιούν ότι το άτομο που βρίσκεται μέσα είναι ζωντανό.

«Το είδες αυτό; Είναι ζωντανός;», λέει κάποιος.

«Μην τον καλύψεις πάλι» λέει ένας άλλος.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος μεταφέρεται και πάλι πίσω στο κέντρο φροντίδας.

Το αδιανόητο περιστατικό επιβεβαιώθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα, με τον διευθυντή του κέντρου φροντίδας και έναν γιατρό να έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα, ο ηλικιωμένος ασθενής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και λαμβάνει θεραπεία, ενώ οι παρατηρητικοί υπάλληλοι του νεκροτομείου επιβραβεύτηκαν με 5.000 γουάν (600 δολάρια) ο καθένας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ