ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σορός μέσα σε βαρέλι αποκαλύφθηκε μετά την πτώση της στάθμης στη λίμνη Μιντ

ΗΠΑ: Σορός μέσα σε βαρέλι αποκαλύφθηκε μετά την πτώση της στάθμης στη λίμνη Μιντ
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το πτώμα είναι θύμα ανθρωποκτονίας από τη δεκαετία του 1980 AP

Η πτώση της στάθμης του νερού στη λίμνη Μιντ, που οφείλεται στην ξηρασία, έφερε στο «φως» ένα θρίλερ. Για την ακρίβεια, αποκάλυψε μία σορό μέσα σε ένα βαρέλι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας περιπατητής που βρισκόταν στη λίμνη το απόγευμα της Κυριακής είδε το βαρέλι, σύμφωνα με αξιωματικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λας Βέγκας, Ρέι Σπένσερ. Το άτομο μπορούσε να δει ανθρώπινα υπολείμματα μέσα στο βαρέλι επειδή ήταν διαβρωμένο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το πτώμα είναι θύμα ανθρωποκτονίας από τη δεκαετία του '80, με βάση τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βαρέλι, δήλωσε ο Σπένσερ.

«Η στάθμη του νερού στη λίμνη έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια», είπε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «είναι πιθανό να βρούμε κι άλλους σορούς που έχουν πεταχτεί εκεί».

«Το βαρέλι πιθανότατα έπεσε εκατοντάδες μέτρα μακριά από την ακτή τότε», είπε ο Σπένσερ, «αλλά πλέον η ακτογραμμή έχει αλλάξει».

Οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών σχεδιάζουν να συμβουλευτούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα του Λας Βέγκας για να προσδιορίσουν εάν ο ρυθμός διάβρωσης αντιστοιχεί χρονολογικά με το βαρέλι να βρίσκεται στο νερό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σώμα υποβλήθηκε σε νεκροψία το πρωί της Δευτέρας, είπε ο Σπένσερ, ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας.

Τη Δευτέρα η στάθμη του νερού της λίμνης ήταν περίπου 354 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, περίπου 49 μέτρα κάτω από το επίπεδο του 2000, όταν επιθεωρήθηκε για τελευταία φορά. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τη δεκαετία του '30.

Σημειώνεται πως περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι από την Αριζόνα, τη Νεβάδα, την Καλιφόρνια και το Μεξικό βασίζονται στο νερό της λίμνης Μιντ, που μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό εν μέσω της μεγάλης ξηρασίας που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

By Jenn Selva and Rachel Ramirez, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ