ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 26 νεκροί και 12 τραυματίες

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 26 νεκροί και 12 τραυματίες
Στο τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκη ένα ΙΧ, ένα λεωφορείο κι ένα βυτιοφόρο Screen grab/Twitter

Τροχαίο δυστύχημα με τουλάχιστον 26 νεκρούς και 12 τραυματίες σημειώθηκε στη δυτική Ουκρανία. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο, ένα λεωφορείο κι ένα βυτιοφόρο συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία «συνολικά 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 24 ήταν επιβάτες και οι άλλοι δύο, οδηγοί. Επίσης, 12 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ο οδηγός του βυτιοφόρου».

Το δυστύχημα έγινε στην περιφέρεια Ρίβνε, απ΄ όπου περνούσε και το λεωφορείο που ενεπλάκη, με κατεύθυνση την Πολωνία. «Σε αυτό υπήρχαν συνολικά 34 επιβάτες και ο οδηγός», διευκρίνισε η ίδια πηγή, χωρίς ωστόσο να αναφέρει εάν οι επιβάτες εγκατέλειπαν την χώρα για να γλιτώσουν από τις μάχες που διεξάγονται στη χώρα τους, κυρίως στα ανατολικά της χώρας.

Η αστυνομία, διασώστες και ειδικοί ιατροδικαστές «ολοκληρώνουν την επιθεώρηση της κατάστασης», πρόσθεσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τρία πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης (3/5), ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στην ημερήσια επικοινωνία του με τους Ουκρανούς σε «ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα», στο οποίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο, ένα ΙΧ και ένα βυτιοφόρο. Έκανε λόγο για 18 νεκρούς, ενώ απέστειλε τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ