ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτηρίου

Κίνα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτηρίου
Το οκταώροφο κτήριο, όπου στεγάζονταν ξενοδοχείο, διαμερίσματα και ένας κινηματογράφος, κατέρρευσε την 29η Απριλίου AP/Andy Wong (Φωτογραφία Αρχείου)

Στους 53 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση πολυώροφου κτηρίου στην Κίνα στις 29 Απριλίου, αφού τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νέα πτώματα, όπως μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ.

Το οκταώροφο κτήριο, όπου στεγάζονταν ξενοδοχείο, διαμερίσματα και ένας κινηματογράφος, κατέρρευσε την 29η Απριλίου στη συνοικία Ουανγκτσένγκ της πόλης Τσανγκσά, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουνάν (κεντρικά), από ακόμη απροσδιόριστη αιτία.

Ως την Παρασκευή, οι αρχές έκαναν λόγο για 26 νεκρούς.

Σύμφωνα με την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης «τερματίστηκε». Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε πως διασώθηκαν συνολικά 10 άνθρωποι.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων συμμετείχαν τις τελευταίες ημέρες στην επιχείρηση εντοπισμού δεκάδων αγνοουμένων.

Ένδεκα άνθρωποι, ανάμεσα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και τα μέλη ομάδων επιθεωρητών της πολεοδομίας, συνελήφθησαν μετά την κατάρρευση του ακινήτου, σύμφωνα με τις αρχές στην Τσανγκσά.

Οι καταστροφές του είδους είναι συχνές στην Κίνα, όπου οι έλεγχοι σε ακίνητα φέρνουν στο φως σε πολλές περιπτώσεις παραβιάσεις των πολεοδομικών κανονισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ