ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ισχυρή έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Αβάνα - Τουλάχιστον 8 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Κούβα: Ισχυρή έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Αβάνα - Τουλάχιστον 8 νεκροί, πολλοί τραυματίες
Aστυνομία και η πυροσβεστική ερευνούν στα ερείπια του ξενοδοχείου στην Κούβα αναζητώντας επιζώντες Screen Grab/ Facebook

Ισχυρή έκρηξη από την οποία έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 8 άνθρωποι νεκροί, συγκλόνισε το ξενοδοχείο Saratoga στο κέντρο της πρωτεύουσας της Κούβας.

Πληροφορίες από το CNNi κάνουν λόγο για 8 νεκρούς 30 τραυματίες, με τον αριθμό νεκρών και τραυματιών να ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες και ενόσω τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής, αν και ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης, με το επικρατέστερο σενάριο να αποδίδει την έκρηξη σε διαρροή αερίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters φλόγες και καπνοί υψώνονται από το ξενοδοχείο στην Αβάνα.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Granma, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, δείχνουν ένα κτήριο που μοιάζει «βομβαρδισμένο», με γκρεμισμένους τοίχους.

Σύμφωνα με το CNNi, λεωφορεία και αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Πολλοί όροφοι του ξενοδοχείου φαίνονται να έχουν καταρρεύσει, με τη σκόνη από τα συντρίμμια να περιβάλλουν ό,τι έχει απομείνει από το κτήριο. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος ενώ σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φαίνονται πολίτες να κρατιούνται από τα μπαλκόνια των ορόφων μετά την έκρηξη.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, με τα 96 δωμάτια και την πισίνα στην οροφή, ανακαινίστηκε από μια βρετανική εταιρεία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και επί σειρά ετών φιλοξένησε αξιωματούχους ξένων χωρών και διασημότητες που επισκέπτονταν την Κούβα.

Μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, το ξενοδοχείο Saratoga επρόκειτο να επαναλειτουργήσει σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ