ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνια προσκαλεί τους Ρώσους στους «υπέροχους» τουριστικούς προορισμούς στην Ουκρανία

Καμπάνια προσκαλεί τους Ρώσους στους «υπέροχους» τουριστικούς προορισμούς στην Ουκρανία
Ένα από τα «ειδυλλιακά τοπία» στο Χάρκοβο

Μια δημιουργική πλατφόρμα με έδρα το Κίεβο, η Bickerstaff, θέλει να ενημερώσει με έναν πρωτότυπο τρόπο στους Ρώσους πολίτες τι συμβαίνει στην πολιορκημένη Ουκρανία.

Καθώς πολλοί Ρώσοι πιστεύουν πως οι εικόνες από τον πόλεμο που μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Δύσης είναι «ψεύτικες», η ομάδα της Bickerstaff δημιούργησε μια «τουριστική εκστρατεία» με τις εικόνες των βομβαρδισμένων πόλεων.

Καθώς οι μεγάλες εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb και Booking ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους στη Ρωσία, το πρακτορείο αυτό δημιούργησε έναν ιστότοπο που μιμείται την Airbnb με την υποστήριξη της Κρατικής Υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης της Ουκρανίας (SATD) και παρουσιάζει ασυνήθιστες τουριστικές τοποθεσίες.

Ανάμεσα στις τοποθεσίες είναι ερειπωμένα διαμερίσματα, τα οποία προσφέρονται για «χαλάρωση».

Όταν κάποιος πάει κάνει κράτηση για ένα διαμέρισμα, του παρουσιάζεται ένα μήνυμα που οδηγεί σε έναν λογαριασμό στο Telegram που έχει πληροφορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

https://www.instagram.com/p/CdDMHzBtgxl

«Πριν λίγο καιρό, ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων από τη Ρωσία ταξίδευε, έκλεινε εισιτήρια και καταλύματα σε διάφορες χώρες. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία κατάφερε να πετύχει πολλά, όπως την πλήρη απομόνωση, και το μπλόκο από εταιρείες παροχής υπηρεσιών όπως το Booking και το Airbnb. Αυτή την απομόνωση θέλαμε να καλύψουμε σε αυτή την καμπάνια», δήλωσε ο Ίλια Ανουφριένκο, ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής του Bickerstaff.734.

Ο Ανουφριένκο σημείωσε πως:

«Η ρωσική κυβέρνηση μιλά με περηφάνια για τις τιμές της ζάχαρης που θα αποκατασταθούν σύντομα και διαβεβαιώνει πως όλα θα πάνε καλά. Αλλά ποιος και πώς θα αποκαταστήσει την ευκαιρία στους Ρώσους να δουν κάτι άλλο, πέραν του Καμενογκόρσκ (στο Καζακστάν) και το Σαράτοφ; (πόλη της Ρωσίας). Εάν οι Ρώσοι δεν θέλουν να απομονωθούν είναι σημαντικό να μάθουν την αλήθεια για αυτόν τον πόλεμο και να αρχίσουν να αντιστέκονται στο καθεστώς της Μόσχας».

Η Airbnb είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που έδειξε την υποστήριξή της στην Ουκρανία και ανέστειλε όλες τις λειτουργίες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εμποδίζοντας τους χρήστες του ιστότοπου ενοικίασης κατοικιών και από τις δύο χώρες να κάνουν οποιεσδήποτε κρατήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ