«Σέβομαι τον εχθρό μου»: Η Ουκρανία διατηρεί τις σορούς Ρώσων στρατιωτών σε τρένα - ψυγεία
Στο Κίεβο, ο ανταποκριτής του αγγλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, Χόντα Αμπντέλ-Χαμίντ, κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τα τρένα – ψυγεία, μέσα στα οποία συντηρούνται σοροί Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.
«Ο πραγματικός φόρος αίματος αυτού του πολέμου για τη Ρωσία είναι σακούλες με σορούς που δεν έχουν αναζητηθεί, στοιβαγμένες σε τρένα – ψυγεία», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του Al Jazeera.
Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε μια σακούλα που υπήρχε η σορός ενός επίλεκτου Ρώσου στρατιωτικού, βρέθηκαν κοσμήματα, τα οποία φέρεται να είχαν κλαπεί από Ουκρανούς πολίτες στην περιοχή του Κιέβου.
«Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τους νεκρούς εχθρούς καλύτερα από ό,τι αντιμετώπισε τους αμάχους. Θα τους κρατήσουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει την τύχη τους, γιατί η Ρωσία αρνείται να τους πάρει πίσω. Δεν το θέλει. Κάθε πτώμα είναι απόδειξη ενός εγκλήματος πολέμου. Έτσι, αν αρνούνται να τα πάρουν, η Ουκρανία θα τα θάψει με δικά της έξοδα», δήλωσε ο συνταγματάρχης του ουκρανικού στρατού Βολοντίμιρ Λιάμζιν.
Επισήμως, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι μετρά μόλις 1.300 νεκρούς κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο σύμφωνα με το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, ο απολογισμός των Ρώσων στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους επί ουκρανικού εδάφους ξεπερνά τους 26.000.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ξεκινήσει μια εισβολή ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία. Τα ρωσικά στρατεύματα καταστρέφουν τις ουκρανικές υποδομές, βομβαρδίζοντας μαζικά κατοικημένες περιοχές των ουκρανικών πόλεων και κωμοπόλεων, χρησιμοποιώντας πυροβολικό, βόμβες και βαλλιστικούς πυραύλους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η διεθνής απομόνωση της οποίας αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
Χρυσός στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας - Σάρωσε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
16:50
Πέντε συλλήψεις μελών κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο – Επιχείρηση του Λιμενικού
16:45
Ρουμανία: Σε τεχνητό κώμα τέθηκε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου - Η ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
16:33
Ανδρουλάκης για επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου: «Η ιερή παρακαταθήκη φωτίζει παρόν και μέλλον»
16:22