ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ίλον Μασκ σκοπεύει να επαναφέρει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter

Ο Ίλον Μασκ σκοπεύει να επαναφέρει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter
O ιδρυτής της Tesla ξεκαθάρισε ότι τάσσεται κατά της αρχής του μόνιμου μπλοκαρίσματος λογαριασμού από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης AP Photo/Susan Walsh

Ο Ίλον Μασκ δήλωσε την Τρίτη ότι θα αποκαταστήσει τον αποκλεισμένο λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία του για την εξαγορά της πλατφόρμας.

Οι δηλώσεις του Μασκ που έγιναν σε ένα συνέδριο αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελούν την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση για κάτι που αναμενόταν ευρέως από τη στιγμή που ο ιδρυτής της Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αγοράσει τον γίγαντα των social media έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ χαρακτήρισε την απόφαση του Twitter να μπλοκάρει τον Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2021, «λάθος».

«Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό να μπλοκαριστεί ο Ντόναλντ Τραμπ, νομίζω ότι ήταν λάθος», επισήμανε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος «θα αντέστρεφε την απαγόρευση του μόνιμου μπλοκαρίσματος». Ξεκαθάρισε, δε, ότι τάσσεται κατά της αρχής του μόνιμου μπλοκαρίσματος.

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ ανεστάλη οριστικά από το Twitter μετά την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας κατά της υποκίνησης σε βίας -μια απόφαση που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήταν του επικεφαλής της πλατφόρμας Τζακ Ντόρσεϊ.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχόλια του Ίλον Μασκ.

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, έχει δηλώσει ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter ακόμη και αν αποκατασταθεί ο λογαριασμός του, προωθώντας το δικό του εγχείρημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.

Ο Μασκ παραδέχθηκε ότι τόσο η απόκτηση του Twitter, όσο και η επιστροφή του Τραμπ δεν είναι ακόμη κάτι βέβαιο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ