ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή από πυρά Ισραηλινών ανταποκρίτρια του Al Jazeera - Κάλυπτε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

Νεκρή από πυρά Ισραηλινών ανταποκρίτρια του Al Jazeera - Κάλυπτε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη
Η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ Al Jazeera

Ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στα παλαιστινιακά εδάφη, η Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δολοφονήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, καθώς κάλυπτε συγκρούσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Όπως αναφέρει το δίκτυο σε ανακοίνωσή του: «Πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Παλαιστίνη, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία έγινε στόχος πραγματικών σφαιρών νωρίς σήμερα το πρωί».

Η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».

«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο και κράνος με τη λέξη “press”. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να σταματήσει, η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ πρέπει να σταματήσει», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος πυροβολήθηκε επίσης από μια πραγματική σφαίρα στην πλάτη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Ο Αλί Σαμούντι, ο οποίος εργάζεται για την εφημερίδα Quds με έδρα την Ιερουσαλήμ, νοσηλεύται σε σταθερή κατάσταση.

Ο επικεφαλής του γραφείου του δικτύου στη Ραμάλα, Walid al-Omary, τόνισε ότι δεν σημειώθηκαν πυροβολισμοί από την πλευρά των Παλαιστίνιων ενόπλων, αμφισβητώντας δήλωση από το Ισράηλ που ανέφεραν πως μπορεί να ευθύνονται οι Παλαιστίνιοι για τη δολοφονία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού, δήλωσε ότι όλοι είναι «συγκλονισμένοι και λυπημένοι» από τον θάνατο της δημοσιογράφου και κάλεσε τις αρχές να κάνουν έρευνα για τη δολοφονία.

«Ως δημοσιογράφοι συνεχίζουμε. Η αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε. Δεν θα φιμωθούμε παρά τις προσπάθειες να μας φιμώσουν», τόνισε. «Η αποστολή μας είναι πάντα να συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο τι συμβαίνει. Και αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ