ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και πήρε φωτιά - Στους 36 οι τραυματίες

Κίνα: Αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και πήρε φωτιά - Στους 36 οι τραυματίες
Το αεροσκάφος Airbus A319-115 είχε 113 επιβάτες και εννέα άτομα πλήρωμα πτήσης (AP Photo/Cara Anna)

Ένα κινεζικό επιβατικό τζετ ξέφυγε από τον διάδρομο κατά την απογείωση και έπιασε φωτιά την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Η πτήση της Tibet Airlines με 122 επιβαίνοντες αναχωρούσε από τη νοτιοδυτική πόλη Chongqing με προορισμό το Nyingchi στην περιοχή του Θιβέτ της Κίνας. μαύρος καπνός να καλύψει τον ουρανό και

Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους να φλέγεται, καθώς οι επιβάτες απομακρύνονταν από το σημείο. Πυροσβεστικά οχήματα έριξαν νερό στο αεροπλάνο. Το ατύχημα συνέβη στις 8:09 π.μ. (0009 GMT), δήλωσε η Tibet Airlines.

Το αεροσκάφος Airbus A319-115 είχε 113 επιβάτες και εννέα άτομα πλήρωμα πτήσης, και όλοι απομακρύνθηκαν. Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με το νοτιοδυτικό περιφερειακό τμήμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC).

«Κατά τη διαδικασία απογείωσης, το πλήρωμα πτήσης ανακάλυψε μια ανωμαλία με το αεροσκάφος και σταμάτησε την απογείωση σύμφωνα με τις διαδικασίες. Το αεροσκάφος έφυγε από τον διάδρομο και πήρε φωτιά αφού ο κινητήρας έπεσε στο έδαφος. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει σβήσει», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αεροπορικές αρχές.

Ένας επιβάτης, ο Λονγκ Ανκουάν, είπε στο China News Service ότι κατά την απογείωση άκουσε έναν ασυνήθιστο θόρυβο και αμέσως μετά το αεροπλάνο άρχισε να γέρνει προς τη μία πλευρά και χτύπησε στο έδαφος με το φτερό του. Ο Λονγκ έσκυψε γρήγορα μπροστά και έβαλε τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του, αλλά η πρόσκρουση ήταν τόσο δυνατή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όπως είπε ένιωθε τυχερός που επιβίωσε. «Έχω εξαντλήσει όλη μου την τύχη σε όλη μου τη ζωή», δήλωσε.

Η κινεζική πλατφόρμα παρακολούθησης πτήσεων VariFlight είπε ότι το αεροπλάνο είναι ηλικίας 9 1/2 ετών.

Ένας από τους τρεις διαδρόμους έκλεισε μετά το ατύχημα, σύμφωνα με την CAAC. Το αεροδρόμιο είπε ότι η λειτουργία του επανήλθε περίπου δύο ώρες αργότερα και ότι η έρευνα ήταν σε εξέλιξη.

Το περιστατικό έγινε μετά τη συντριβή ενός κινεζικού Boeing 737-800 στην νοτιοανατολική Κίνα, στις 21 Μαρτίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 132 επιβαίνοντες. Αυτό το ατύχημα, κατά το οποίο το αεροπλάνο έπεσε σε ξαφνική καταιγίδα και χτύπησε στο έδαφος σε μια ορεινή περιοχή, παραμένει υπό διερεύνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ