ΚΟΣΜΟΣ

Στο μέτωπο της Ουκρανίας αναπτύχθηκαν τα αμερικανικά πυροβόλα Howitzer M-777 (vid)

Στο μέτωπο της Ουκρανίας αναπτύχθηκαν τα αμερικανικά πυροβόλα Howitzer M-777 (vid)
Τα Howitzer M-777 θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά λόγω του μεγάλου βεληνεκούς και της ακρίβειάς τους (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/David Goldman, File

Η Ουκρανία έχει αναπτύξει στις γραμμές του μετώπου πολλά από τα νέα αμερικανικά Howitzer M-777 που έχει παραλάβει, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο να σταλούν 90 πυροβόλα όπλα αυτού του τύπου και έχουν παραδοθεί όλα εκτός από ένα.

Τα Howitzer M-777 αποτελούν μέρος του οπλισμού που στέλνει η Ουάσινγκτον για να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας, που άρχισε στις 24 Φεβρουαρίου.

Τα M-777 θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά λόγω του μεγάλου βεληνεκούς και της ακρίβειάς τους.

Η αμερικανική πρεσβεία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter βίντεο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο εικονίζονται Ουκρανοί στρατιώτες να εκπαιδεύονται στη χρήση των πυροβόλων.

«Μ-777 Howitzers εν δράσει. Τμήμα του τελευταίου πακέτου ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία.

«Τα 90 χόβιτσερ που εστάλησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται τώρα, εκτός από ένα, στην Ουκρανία και πολλά είναι τώρα ανεπτυγμένα στις γραμμές του μετώπου», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ