ΚΟΣΜΟΣ

Για τελεσίγραφο Λαγκάρντ στο Βερολίνο κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ

Για τελεσίγραφο Λαγκάρντ στο Βερολίνο κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ
Reuters

 Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Ζeitung κάνει λόγο για τελεσίγραφο από την πλευρά του ΔΝΤ από την επιστολή που έλαβαν το βράδυ της Πέμπτης οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

«Η επιστολή Λαγκάρντ ανατρέπει τα ως τώρα δεδομένα και τερματίζει την ατελέσφορη συζήτηση για τα μέτρα κάβα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

«Πρόκειται για τη χειρότερη δυνατή (πολιτική) συγκυρία για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συγκυρία η οποία δεν του επιτρέπει παραχωρήσεις στο θέμα του χρέους» σχολιάζει ακόμη η SZ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, που αποκάλυψαν την επιστολή η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρει ότι καταγράφεται στασιμότητα στις συνομιλίες με την Αθήνα, που κράτησαν περίπου ένα μήνα, για την εξεύρεση 3,6 δισ. σε «προληπτικά μέτρα» κι ότι δεν έχουν αποδώσει καρπούς ενώ θέτει εκ νέου το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους ζητώντας να τεθεί άμεσα στο τραπέζι, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να μη συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ