ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο «παρακολουθεί» ΝΑΤΟϊκή άσκηση νότια της Σικελίας

Ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο «παρακολουθεί» ΝΑΤΟϊκή άσκηση νότια της Σικελίας
Στο πλοίο επιβαίνουν μέλη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που ειδικεύονται στον εντοπισμό και ανάλυση των μηνυμάτων που στέλνουν μέσω ραντάρ οι «μη φιλικές» προς τη Ρωσία χώρες (Φωτογραφία αρχείου)

Ρωσικό πλοίο με 146 επιβαίνοντες, πολλοί εκ των οποίων φέρονται να είναι κατάσκοποι, βρίσκεται νότια της Σικελίας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Πρόκειται για το πλοίο Vasily Tatishchev, γνωστό στο ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία Meridian, μήκους 95 μέτρων.

Κατά την Repubblica και ιταλικό ιστότοπο ειδικευμένο σε αμυντικά θέματα, οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο πλοίο είναι κατάσκοποι των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι ειδικεύονται στον εντοπισμό και ανάλυση των μηνυμάτων που στέλνουν μέσω ραντάρ οι «μη φιλικές» προς τη Ρωσία χώρες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι το Meridian βρίσκεται βόρεια της Τυνησίας και ότι παρακολουθεί -όπως όλα δείχνουν- την άσκηση του ΝΑΤΟ «Mare Aperto» (Ανοικτή Θάλασσα), η οποία θα είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 27 Μαΐου, με τη συμμετοχή πάνω από 30 πλοίων και υποβρυχίων και μεγάλου αριθμού αεροσκαφών.

Ήδη στις 24 του περασμένου Ιανουαρίου, φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού είχε παρέμβει για να απομακρύνει το Meridian από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο είχε μόλις αποπλεύσει από την Τουλόν της νότιας Γαλλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ