ΚΟΣΜΟΣ

NATO: Ο Μενέντεζ στην αντιπροσωπεία του Κογκρέσου που συνάντησε τον Γενς Στόλτενμπεργκ

NATO: Ο Μενέντεζ στην αντιπροσωπεία του Κογκρέσου που συνάντησε τον Γενς Στόλτενμπεργκ
Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του Κογκρέσου που συνάντησε τον Γενς Στόλτενμπεργκ για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ Jim Lo Scalzo / Pool via AP

Με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε την Παρασκευή αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην οποία συμμετείχε και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Εκτός του Μπομπ Μενεντεζ, η αντιπροσωπεία περιελάμβανε τους προέδρους των επιτροπών της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον γερουσιαστή Πάτρικ Λήχι, και γερουσιαστή Ρίτσαρντ Νιλ, μαζί με άλλους 13 διακεκριμένους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και εκπροσώπους.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με τις εργασίες για την ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ και τις προσπάθειες των Συμμάχων να παρέχουν και να διατηρήσουν την στήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την ασφάλεια. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας, συζήτησαν την ιστορική αίτηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι χαιρετίζει την ισχυρή δικομματική υποστήριξη των ΗΠΑ για την αποδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία. Σημείωσε επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων.

Η δικομματική αντιπροσωπεία και ο Γενικός Γραμματέας συζήτησαν επίσης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αποτροπής και της άμυνας της Συμμαχίας και της ενίσχυσης της υποστήριξης προς τους εταίρους. Εξέτασαν τέλος τον επιμερισμό των βαρών εντός της Συμμαχίας και τη σημασία των συνεχιζόμενων αμυντικών επενδύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ