ΚΟΣΜΟΣ

Spiegel: Διχάζει Γερμανία και Γαλλία το κούρεμα του ελληνικού χρέους

Spiegel: Διχάζει Γερμανία και Γαλλία το κούρεμα του ελληνικού χρέους
REUTERS/Jonathan Ernst

Βαθιά διχασμένες όσον αφορά τη "βοήθεια" προς την Ελλάδα και ειδικότερα στην ελάφρυνση του χρέους είναι η Γερμανία και η Γαλλία, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", εκτιμώντας ότι η συμφωνία στο Εurogroup της Δευτέρας απειλείται με αποτυχία λόγω ακριβώς του θέματος αυτού.

Επισημαίνεται πως o Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν υποστηρίζει τις ελαφρύνσεις για την Ελλάδα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει την ψήφιση των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, ενώ στον αντίποδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις απορρίπτει κατηγορηματικά.

Τονίζεται επίσης ότι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί τις απαιτήσεις για προληπτικά μέτρα ως πολιτικά ευαίσθητο θέμα.

Σύμμαχοι ωστόσο της Γερμανίας εμφανίζονται ότι είναι η Φινλανδία και η Αυστρία, ενώ εκτός από τη Γαλλία την Ελλάδα υποστηρίζει κυρίως η Πορτογαλία.

Όπως γράφει το περιοδικό, ωστόσο, επιπρόσθετες δυσκολίες δημιουργεί το γεγονός ότι και το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ ενός πολύ εκτεταμένου κουρέματος του ελληνικού χρέους ενώ κατέθεσε τη περασμένη βδομάδα μια νέα πρόταση η οποία προβλέπει ελάφρυνση του χρέους για πολλά χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ