ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Ηττήθηκε στις εκλογές ο συνασπισμός του Μόρισον - Προβάδισμα για το Εργατικό Κόμμα

Αυστραλία: Ηττήθηκε στις εκλογές ο συνασπισμός του Μόρισον - Προβάδισμα για το Εργατικό Κόμμα
O απερχόμενος πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αναγνώρισε την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές της Αυστραλίας AP Photo / Mark Baker

Ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα Σάββατο 21 Μαίου στην Αυστραλία η συντηρητική συμμαχία του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον σύμφωνα με προβλέψεις που δημοσιοποιήθηκαν από μέσα ενημέρωσης μετά την καταμέτρηση περίπου των μισών ψήφων.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αναγνώρισε την ήττα του.

Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Άντονι Αλμπανέζι φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αλλά πιθανόν να κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας καθώς δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει αρκετές έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τόσο η συντηρητική συμμαχία όσο και οι Εργατικοί χάνουν έδαφος έναντι των μικρότερων κομμάτων όπως οι Πράσινοι και κάποιοι ανεξάρτητοι προσανατολισμένοι στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το ABC, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν φαίνεται να εξασφαλίζει τον κατώτερο απαιτούμενο αριθμό των 76 εδρών για να έχει πλειοψηφία στην βουλή των 151 εδρών, αλλά οι Εργατικοί φαίνεται να κερδίζουν πάνω από 70 έδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ